Hlavní obsah

Křivda, frustrace. Takhle hrát nemůžeme, vědí Pardubice. Řepík velebí mentálně silnou Spartu

Po lednové domácí porážce se Spartou nastartovali hokejisté Pardubic devítizápasovou šňůru bez ztráty bodu. Ta už je ale minulostí a shodou okolností za to můžou znovu Pražané. Lídra extraligy zdolali před rekordní návštěvou sezony (16 653 diváků) 4:2, dvěma góly zazářil Michal Řepík.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Radost hokejistů Sparty z branky proti Pardubicím. Uprostřed kapitán Michal Řepík.

Článek

„De facto na co teď sáhnu, skončí gólem. Jsem šťastný, jak mi to tam padá a pomáhám mužstvu," připomíná kapitán Sparty svých 10 tref v posledních 10 duelech.

Přitom v neděli museli domácí hned dvakrát dotahovat. „Ještě na začátku druhé třetiny byly Pardubice daleko lepší. Zlomilo se to, když jsem využil přesilovku pět na tři," mínil Řepík.

Dynamo doplatilo na zbytečné fauly, jen ve druhé třetině obdrželo čtyři menší tresty. A Sparta zápas ze stavu 1:2 třemi přesilovkovými trefami otočila. „Do toho jsme začali pořvávat na rozhodčí a tohle všechno nás stálo zápas. Takhle v play off hrát nemůžeme, musíme se poučit," věděl útočník Východočechů Tomáš Zohorna.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Situace před brankou Pardubic v duelu se Spartou.

Pardubice nedokázaly udržet emoce na uzdě, byť třeba trest pro Lukáše Sedláka byl hodně přísný. „Těšil jsem se na výborný hokej, ale ten se nehrál. Byl to spíš řeckořímský zápas. S hokejem to nemělo nic společného. Ale prohráli jsme si to sami," uznal autor první trefy Dynama.

„Hráči cítili křivdy, z nichž pramenila frustrace. Naše hloupé fauly v útočném pásmu, které Sparta potrestala, nás stály zápas," krčil rameny pardubický asistent trenéra Richard Král.

To Sparta je před reprezentační pauzou v laufu. Bodovala 11x v řadě, během tří dnů porazila první dva týmy tabulky. Na druhé Vítkovice ztrácí jen dva body a má utkání k dobru.

„Poslední dva zápasy pro nás byly testem. Dokázali jsme si, že můžeme porazit každého. Zasloužíme si respekt. Věříme si, jsme mentálně silní a za žádných okolností se nevzdáváme," pochvaluje si Řepík.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Pardubický brankář Roman Will inkasuje v duelu se Spartou.

Dynamo navzdory prohře stále může překonat sedm let starý bodový rekord Liberce v základní části. Tygři tehdy posbírali 118 bodů, Dynamo jich aktuálně má 101 a sedm duelů před sebou. „Bylo by to hezké, ale důležitější je dobře se připravit na play off," ví Sedlák.

Reklama