Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Liberec 3:4Liberec bodoval naplno potřetí za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Klapka 0 : 1
21. Najman 1 : 1
24. Birner 1 : 2
25. Ševc 2 : 2
29. Najman 2 : 3
34. Vlach 2 : 4
54. Kousal 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce zvítězili v utkání 35. extraligového kola na ledě Mladé Boleslavi 4:3. Bílí Tygři uspěli proti rivalovi poprvé v sezoně a bodovali naplno potřetí za sebou. Vítězný gól si připsal útočník Jaroslav Vlach, jenž na konci 34. minuty zvyšoval na 4:2. Středočeši prohráli potřetí za poslední čtyři utkání.

Foto: Vít Černý, ČTK

Hráči Liberce se radují z gólu. Zleva Jan Štibingr, autor branky Adam Klapka a Ondřej Vitásek.

Článek

Na první střelu si museli diváci v Mladé Boleslavi počkat do třetí minuty, ta však hned skončila gólem. Domácí obránci nechali v mezikruží úplně volného Klapku, který svůj pokus ještě otřel o tyčku a ten skončil za Růžičkovými zády.

První střela skončila gólem také ve třetině druhé. Bylo to na stejnou branku, kterou ale v tomto případě hájil hostující gólman Kváča. Po pohledné kombinaci se dostal k puku na levém křídle Ondřej Najman a vypálil přesně do horního rohu liberecké branky. Liberec si však záhy vzal jednobrankové vedení zpět, když se ve třetí přesilovce hostů prosadil povedenou střelou pod horní tyčku Birner.

Velkou chybu pak předvedl Kváča. Mladoboleslavští hráli přesilovku, navíc byl signalizovaný další trest pro Bílé Tygry. Domácí kapitán Ševc vystřelil puk ve snaze poslat hosty co nejdříve do tří z vlastního pásma na branku a ten k překvapení všech skončil až v síti. Liberec měl ale zanedlouho opět navrch. Znovu se prosadil v početní výhodě, kterou tentokrát využil Adam Najman.

Srovnat mohl v dresu soupeře jeho bratr Ondřej, ale samostatný únik na Kváču zakončil vedle branky. Na rozdíl dvou branek odskočili hosté přesně po 34 minutách, když špatnou rozehrávku Bruslařů v obranném pásmu využil další přesnou střelou na Vlach a vyhnal Růžičku z brankoviště. Slovinec Krošelj se poprvé zapotil minutu před koncem druhé části hry, když čelil úniku Klepiše, který ale zakončil jen do betonu.

Nejblíže snížení byl ve třetí třetině ve 49. minutě Pospíšil, ale číhajíc na zadní tyči nedokázal uklidit puk vkleče do branky. Kontaktní gól přišel až šest minut před koncem, když se potřetí v zápase prosadila díky Kousalovi druhá formace Mladé Boleslavi. Závěrečný tlak domácích okořeněný ještě jednou přesilovkou už ale kýžený vyrovnávací gól nepřinesl.

35. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 3:4 (0:1, 2:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 21. O. Najman (P. Kousal, Pláněk), 25. Ševc (O. Najman, P. Kousal), 54. P. Kousal (O. Najman, Kantner) - 3. Klapka (Rychlovský, Štibingr), 24. Birner (Klepiš, Rosandič), 29. A. Najman (Rosandič, J. Vlach), 34. J. Vlach. Rozhodčí: Šír, Micka - Ondráček, Gerát. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. Diváci: 976 (omezený počet).
Mladá Boleslav: J. Růžička (34. Krošelj) - Ševc, Pýcha, Pláněk, Bernad, Lintuniemi, Jánošík, Šidlík - D. Šťastný, Fořt, Kelemen - P. Kousal, O. Najman, Kantner - T. Pospíšil, Claireaux, Kotala - J. Stránský, Bičevskis, Lunter. Trenéři: R. Rulík a Patera.
Liberec: Kváča - Štibingr, Vitásek, M. Ivan, Rosandič, Kolmann, Derner, Aubrecht - Zachar, Klepiš, Birner - Faško-Rudáš, Gríger, Ordoš - Klapka, P. Jelínek, J. Vlach - J. Šír, A. Najman, Rychlovský. Trenéři: P. Augusta.

Reklama

Související témata: