Hlavní obsah

Liberec bude čelit hrozbě vyřazení bez amerického obránce. Pyká za sekání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve středu odpoledne budou čelit vyřazení a chybět jim bude další hráč. Hokejisté Liberce se ve čtvrtém čtvrtfinále se Spartou musejí obejít bez americké obránce Iana McCoshena. Disciplinární komise jej dodatečně potrestala jednozápasovým trestem za sekání, kterého se dopustil v úterním klání vůči sparťanovi Formanovi.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Faul v zápase Liberec - SpartaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Čtvrtfinále play off: 3. zápas Liberec - Sparta

Bílí Tygři podlehli Spartě 3:5. McCoshen se provinil zhruba šest a půl minuty před koncem třetí třetiny, kdy Severočeši ztráceli jednu branku. Sudí na ledě jeho zákrok přehlédli.

Disciplinární komise mu však ve zkráceném řízení udělila jednozápasový trest. Pro Liberec je to nepříjemná komplikace. Pražanům totiž za stavu 3:0 na zápasy chybí už jen jedno vítězství, aby postoupili do čtvrtfinále.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha 3:5Video: Tipsport Extraliga / BPA

Osmadvacetiletý McCoshen je pro Bílé Tygry důležitým obráncem. Nastupuje v prvním páru po boku Ronalda Knota. Pravidelně tak hraje přes dvacet minut na zápas. V osmi duelech play off zatím nasbíral bod za jednu asistenci.

Liberec se už tak musí obejít bez útočníka Oscara Flynna, jenž za faul na obránce Moravčíka z druhého duelu bude stát ještě tři zápasy. Severočeši navíc přišli také o obránce Lukáše Dernera, který vinou zlomené nohy v letošním ročníku už dohrál. Více prostoru na ledě tak zřejmě dostane mladík Tomáš Galvas.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.