Hlavní obsah

Liberec v souboji trápících se týmů dominoval v Plzni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Liberce přerušili čtyřzápasovou sérii porážek a zvítězili na ledě čtvrté Plzně 4:1. Bílí Tygři byli v utkání jasně lepší a nebezpečnější. Nervózní duel plný vyloučení a potyček nakonec přinesl tři body na sever Čech.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Lukáš Derner z Liberce, Václav Krliš z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Góly padaly až od druhé třetiny, kterou Liberec vyhrál 2:1. Západočechy přestřílel jednoznačně 17:4. „Soupeř nás přehrával po všech stránkách. Byl silnější v osobních soubojích i na buly a po zásluze šel do vedení," myslí si trenér Škody Miloš Říha.

Bílí Tygři skvěle bruslili a byli všude dříve. Aktivní čtvrtá formace vybojovala druhý gól hostů. Nahození Rychlovského dorazil do sítě Jan Šír. „Jeli jsme asi čtyři hráči do brankoviště, plácl jsem do puku a naštěstí to zapadlo pod horní tyčku," raduje se Šír. Ten oceňuje, že Liberec oproti předchozím duelům předvedl výrazně lepší výkon. „Plnili jsme všechny pokyny. Hráli jsme obětavě, tvrdě a jednoduše."

Hosté se nechali v utkání celkem sedmkrát vyloučit. Inkasovali ale pouze jednou a navíc první gól vstřelili v oslabení. „Kluci na oslabení odvedli skvělou práci," vyzdvihuje Šír. Obránce Lukáš Derner dokonce skočil do dělovky Michala Bulíře a schytal ránu kotoučem do hlavy. „Snad bude v pořádku," doufá 21letý liberecký útočník. Derner po krátkém ošetření odjel s pomocí lékařů z ledu po svých.

Ve třetí části si Severočeši náskok v klidu pohlídali, dokonce ho ještě navýšili. „Po dlouhé době jsme vydrželi hrát celých šedesát minut dobrý a pracovitý hokej bez chyb. Vytvářeli jsme si spoustu šancí a Plzni jsme nic moc nedovolili," chválí svěřence liberecký kouč Patrik Augusta. Bílí Tygři sice zůstali v tabulce desátí, ale na sedmou Kometu ztrácí jen bod.

Plzeňské trápení naopak pokračuje, Škoda padla počtvrté v řadě a na čtvrté pozici bude v dalších kolech odvracet útok Vítkovic, které už ji bodově dotáhly. „Musíme zjednodušit hru. Pořád chceme moc tvořit, což v téhle krizi nejde," doplňuje kouč Říha.

Reklama

Související témata: