Hlavní obsah

Lintuniemi po vítězné trefě provokoval střídačku Komety. Možná udělali chybu, přemítal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zápas v Brně, v jehož dresu načal tento ročník hokejové extraligy, mu vyšel náramně. Finský obránce Alex Lintuniemi, který se na začátku nového roku vrátil výměnou za Zacha Osburna do Mladé Boleslavi, výrazně přispěl k triumfu středočeského týmu 3:2 nad Kometou dvěma asistencemi a poté i vítězným gólem v prodloužení.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Lintuniemi po vítězné trefě zamával střídačce KometyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

43. kolo: Brno - Ml. Boleslav

Předposlední mužstvo tabulky nejvyšší soutěže dokázalo v poslední třetině i díky povedené power play dorovnat dvougólové manko, a nakonec bralo v utkání, které se pro něj vůbec nevyvíjelo dobře, cenné dva body. Bruslaři si tak připsali třetí výhru v řadě.

„Měli jsme teď za sebou několik podařených duelů. Takže jsme i v Brně před poslední částí věřili, že se dokážeme do zápasu vrátit. Vyšlo to,“ liboval si osmadvacetiletý Lintuniemi.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Mladá Boleslav 2:2 (60. Pyrochta)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Netajil, že cítil po rozdílové trefě určité zadostiučinění. „Jen jsem zamával směrem ke střídačce Komety. Chtěl jsem tím naznačit, že její vedení možná udělalo chybu, když se mě nedávno zbavilo,“ usmál se.

Lintuniemi připustil, že to mohlo působit poněkud nafoukaně. „Když jsem ale rozhodl zápas, bylo mně opravdu hodně dobře. A proti bývalému celku pochopitelně chutná takový gól dvojnásobně,“ vysvětloval.

Skórovat mohl už i v prostřední dvacetiminutovce, avšak fintu Michigan s nabráním puku na hokejku ke gólovému efektu nedotáhl. „Občas to trénuju a v zápasech to už zkouším čtyři nebo pět let. Je to pěkný způsob, jak vstřelit gól. Jako bek ale za soupeřovou brankou nejsem zase tak často,“ uvědomuje si Lintuniemi.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Mladá Boleslav, Lintuniemi se pokusil o fintu Video: Tipsport Extraliga / BPA

Boleslavští se po výhře v Brně vzdálili v tabulce poslednímu Kladnu už na dvanáct bodů. Nebezpečí účasti v ošidné baráži proti vítězi první ligy se jim tak vzdaluje. Naopak na dvanáctou příčku, která bude po skončení základní části extraligy zaručovat jako poslední předkolo play off, ztrácejí devět bodíků.

„Musíme být opatrní, proto se stále díváme spíš pod sebe. Prodloužit si sezonu o vyřazovací boje je ovšem samozřejmě nesmírně lákavé. Určitě se o to budeme ještě ze všech sil snažit,“ předsevzal si Lintuniemi. „Poslední dobou jsme si dokázali, že můžeme hrát víc než rovnocenně i se silnými týmy. Takže se rozhodně pokusíme ve zbývajících osmi utkáních základní části extraligy manko zlikvidovat, byť to možná vypadá na první pohled jako nemožné,“ přemítal.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Mladá Boleslav 2:3 pp (63. Lintuniemi)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Je přesvědčený, že ani nadcházející reprezentační pauza nepřibrzdí mladoboleslavské hokejisty v rozletu. „Trochu si v ní nejdřív orazíme a pak pořádně potrénujeme. Po ní budeme chtít navázat na poslední velice solidní výsledky,“ plánoval Lintuniemi.

Vyhnou se hokejisté Mladé Boleslavi baráži?
Ano
84,7 %
Ne
15,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 832 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.