Hlavní obsah

Kolaps Komety v závěru, Brňany setnul bývalý spoluhráč. Ztracené dva body, stýskal si Gazda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na sedmé domácí vítězství v řadě brněnští hokejisté nedosáhli, byť k němu měli skvěle nakročeno. Kometa promrhala v extraligovém duelu s Mladou Boleslaví v poslední třetině dvougólový náskok a v prodloužení poté inkasovala rozdílovou trefu z hole svého bývalého obránce Alexe Lintuniemiho.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

43. kolo: Brno - Ml. Boleslav

Zklamaní Brňané tak brali po prohře 2:3 nakonec pouze jediný bod a místo rýsujícího se posunu v tabulce na vysněnou čtvrtou příčku naopak klesli na sedmé místo. „Bohužel jsme po snížení Boleslavi nepřidali z několika šancí třetí trefu. Byli jsme tentokrát málo produktivní. Místo toho soupeř v power play vyrovnal a v nastavení měl víc štěstí,“ posteskl si obránce Daniel Gazda, který přihrál na druhý gól Komety parťákovi Tomáši Vincourovi. „Byla to nacvičená akce,“ prozradil.

Hodně ho mrzelo, že jeho tým nedotáhl dobře rozehrané střetnutí do vítězného konce. „Jednoznačně jsme ztratili dva bodíky. Ale i my jsme podobně v předchozích utkáních několikrát bodovali s těžkými soupeři, přestože jsme dlouho tahali za kratší konec,“ připomněl Gazda.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Mladá Boleslav 2:0 (26. Vincour)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Zaregistroval, že autorem vítězné branky Mladé Boleslavi byl ještě nedávno bývalý spoluhráč Lintuniemi, který zkraje nového roku odešel do středočeského celku výměnou za Zacha Osburna. „Tak to občas bývá. Bylo vidět, že si rozdílovou trefu užil,“ všiml si Gazda.

Kolaps v závěru zápasu ho štval i proto, že jeho mužstvo neposkočilo v tabulce nejvyšší soutěže na kýžené čtvrté místo, které bude znamenat přímý postup do čtvrtfinále play off. Brněnské hokejisty od toho dělilo na konci základní hrací doby 23 vteřin. „Čeká nás ale ještě devět utkání a ve hře je pořád dost bodů. O čtyřku zabojujeme ze všech sil,“ předsevzal si.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Mladá Boleslav 2:3 pp (63. Lintuniemi)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Teď ovšem přijde Gazda na jiné myšlenky. V pondělí ho čeká sraz českého týmu před Švédskými hrami. „Po odehraném zápase se raduju i truchlím pokaždé jen do půlnoci. Takže rozhodně nepojedu do Prahy smutný. Chci si nároďák užít. Člověk nikdy neví, kdy ho nominace zase trefí,“ přemítá šestadvacetiletý bek, který do reprezentačního mužstva už v minulosti nahlédl jako hráč Zlína.

Těší se na nový realizační tým. „Věřím, že mě turnaj ve Švédsku posune zase o kousek dál. Budu se snažit předvést co nejlepší výkony,“ tvrdí autor patnácti extraligových gólů v dosavadním průběhu této sezony.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.