Hlavní obsah

Litvínov hlásí další posilu, přichází obránce Cibulskis

Litvínov

Lotyšský obránce Oskars Cibulskis, který uplynulé tři sezony hájil barvy Hradce Králové, bude hrát v hokejové extralize za Litvínov. Dvaatřicetiletý účastník sedmi mistrovství světa podepsal s Vervou roční smlouvu s roční opcí.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Litvínova se radují z gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek

"Je to obránce, který je prověřený extraligou. Věřím, že nám pomůže zlepšit defenzivu. Jeho devízou je, že se nepočítá jako zahraniční hráč, takže nám nezabere místo v limitu," uvedl v tiskové zprávě generální ředitel Litvínova Pavel Hynek.

V uplynulé sezoně si Cibulskis v 41 zápasech včetně play off připsal 11 bodů za jednu branku a deset asistencí. Do Mountfieldu přišel v roce 2017 z Dinama Riga a v české extralize má na kontě celkem 153 utkání a 45 bodů za 12 gólů a 33 přihrávek.

"Je to zkušený hráč, který už má v extralize něco odehráno. Potřebujeme hlavně doplnit naši obranu. V první řadě si od Oskarse slibujeme kvalitní defenzivu a podporu útoku. Věřím, že nám pomůže, vytvoří konkurenci a zkvalitní zadní řady," doplnil hlavní trenér Severočechů Vladimír Országh.

Cibulskis, který nastupoval v sezoně 2008/09 v EBEL za Salcburk, sehrál také 304 duelů v KHL a nasbíral 55 bodů za 16 branek a 39 asistencí. V Litvínově se potká s krajanem Uvisem Janisem Balinskisem, který vyztužil obranu Vervy v létě z Dinama Riga.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec