Hlavní obsah

Litvínov jde od porážky k porážce, trenéři to ale nebalí. Jsou to porážky o gól, štve Mlejnka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro další porážku si do Vítkovic zajeli hokejisté Litvínova. V utkání 14. kola sice od 15. minuty zásluhou Giorgia Estpehana vedli, o naději na bodový zisk ale přišli na koncích a v začátcích třetin, kdy domácí čtyřmi góly utkání zlomili na svou stranu. Porážka 3:5 byla pro Litvínov sedmou v řadě.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Karel Mlejnek z Litvínova na pozápasové tiskové konferenci.

Článek

Vítkovičtí se trefili v poslední minutě první (Dominik Lakatoš 1:1) i druhé třetiny (Peter Mueller 4:2) a skvělý měli vstup do druhé (Petr Chlán 2:1) i do třetí části (Willie Raskob 5:2). „Ty góly do a ze šatny byly hodně určující, přestože to Litvínov nezabalil," poukázal trenér Vítkovic Miloš Holaň.

„Tohle je náš velký problém. Nehrajeme špatně, i proti Vítkovicím jsme odehráli první třetinu solidně a vedli jsme. Máme ale pasáže, kdy přestaneme hrát a soupeř nám dá gól ze všeho, třeba když do toho plácne od modré," krčil rameny hostující útočník Šimon Stránský.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Vítkovic Miloš Holaň na pozápasové tiskové konferenci.

„Přestože ta hra třeba vypadá solidně, tak pak zase dostaneme gól na konci nebo na začátku třetiny a to je fakt nápor na hlavu," vykládal ostravský odchovanec v dresu Litvínova. „Moc jsem se do Vítkovic těšil, nikdy jsem proti nim nehrál. Škoda, že to nedopadlo lépe."

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hráči Vítkovic se radují z gólu proti Litvínovu.

Sedmá litvínovská řada trenérskou dvojici Vladimír Růžička a Karel Mlejnek netěší, zbraně ale neskládají. „Byli bychom špatní trenéři, kdybychom neměli chuť pokračovat. Ten výčet porážek hovoří za vše. Když nepočítám góly do prázdné branky, tak jsou ty zápasy z drtivé většiny prohrané o jednu branku. Je to takový syndrom týmů hrajících dole v tabulce. Netěší nás to, ale není jiné cesty, než práce a zase práce," zdůraznil Mlejnek.

Větší tlak ani přes další nezdar trenéři v Litvínově necítí. „Jsme tu od toho, abychom pracovali s týmem a jestli nějaké kroky přijdou, to my asi neovlivníme. Chceme vyhrát každé další utkání a jsem velmi rád, že pracuji v klubu, ve kterém se neuchylují k mediálním ultimátům," připomněl Mlejnek ke kroku vedení českobudějovického klubu, které podmínilo setrvání Jaroslava Modrého u týmu výhrou nad Plzní.

Reklama