Hlavní obsah

Litvínov láká hvězdné bratrské duo! Jágr dostal košem, Kladno přijde o nejlepšího střelce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po odchodu Kellyho Klímy z Hradce Králové na hostování do Mladé Boleslavi zůstaly v hokejové extralize jen dvě bratrské dvojice v jednom týmu - pardubičtí Adam a David Musilovi a sparťani Erik a Gustaf Thorellovi. V nadcházející sezoně by však mohlo přibýt další duo sourozenců-spoluhráčů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Kaše vymění Spartu za Litvínov.

Článek

Pokud by to klaplo, povedl by se Litvínovu opravdu majstrštyk. Již delší dobu se hokejovým zákulisím nesou zprávy; a zdroj Sport.cz je potvrzuje; že Verva je pro příští ročník domluvená se současným útočníkem Sparty Davidem Kašem.

Šestadvacetiletý forvard bojoval od října čtvrt roku se zdravotními problémy, kvůli kterým odehrál za Spartu dosud jen 18 zápasů (3+7). Herně není vytěžovaný tolik, jak by si představoval, v průměru tráví na ledě 13 a půl minuty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Kaše.

Litvínov si však podle hokejového experta O2 TV Sport Jakuba Koreise dělá zálusk i na jeho o rok staršího bratra Ondřeje. „Pokud mu to zdraví dovolí, měl by zamířit do Litvínova," uvedl Koreis na svém Twitteru.

Otázka zdraví je však u Ondřeje Kašeho zásadní. V létě po konci v Torontu podepsal jako volný hráč smlouvu s Carolinou, za tu ale odehrál jediný zápas 12. října. Od té doby se vypořádává s následky otřesu mozku, na začátku října byl klubem umístěn na seznam dlouhodobě zraněných.

Podle Koreise by měl k Chemikům každopádně u Chemiků působit od nové sezony karlovarský útočník Petr Koblasa.

Foto: ČTK / Kamaryt Michal, Profimedia.cz

Adam Kubík v příští sezoně už dres Kladna oblékat nebude.

Méně radostné zprávy dostávají příznivci Kladna, dalšího klubu bojujícího o vyhnutí se baráži. Hrající majitel Rytířů Jaromír Jágr na setkání s fanoušky potvrdil, že s 16 góly nejlepší střelec mužstva v sezoně Adam Kubík má namířeno do Českých Budějovic.

Přestože Rytíři o jeho služby dál stáli, čtyřiadvacetiletý forvard chtěl změnu a vyslyšel voláníy trenéra Motoru Davida Čermáka, jehož dobře zná ze společného působení právě v Kladně.

O něco nadějnější je situace ohledně obránce Jiřího Ticháčka, jenž na přelomu roku pomohl dvacítce na MS k senzačnímu stříbru. Dvacetiletý rodák ze Sokolova by měl v Kladně setrvat. Má to však jednu; poměrně zásadní; podmínku: Rytíři si musejí uchovat extraligovou příslušnost.

Reklama