Hlavní obsah

Litvínov se cítí poškozen, vetuje rozhodčího Mrkvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatický zápas 44. extraligového kola má dohru. Hokejisté Litvínova v něm proti Hradci Králové dokázali stáhnout čtyřbrankové manko a srovnali na 5:5, nakonec však padli 5:6 v prodloužení po kontroverzní situaci. Mountfield mířil do přečíslení, které se snažil dobruslit Petr Koblasa. Toho však tělem přibrzdil Okuliar, což se dalo posoudit jako nedovolené bránění. Koblasa následně důrazně protestoval u rozhodčích a posléze vyfasoval i jednozápasový trest.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínovský Petr Koblasa neudržel po rozhodujícím gólu Hradce Králové nervy na uzdě.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Už po utkání bylo znát, že litvínovští hráči cítí křivdu. „Těžké něco říkat. Sami víte, že se nesmíme vyjadřovat,“ podotkl útočník Nicolas Hlava. A jelikož nejlepší střelec týmu Koblasa hned po rozhodujícím gólu přijel k sudímu Romanu Mrkvovi, do kterého tělem ducl, přišel i dodatečný trest od šéfa disciplinárky Viktora Ujčíka na jedno utkání za napadání rozhodčích, které se v této sezoně začalo rozsáhle trestat.

„Sudí Mrkva dle názoru klubu nesprávně neodpískal faul Hradce Králové, což mělo přímý následek v ovlivnění situace při rozhodujícím gólu v prodloužení hostujícího týmu. Následně sudí do zápisu o utkání uvedli, že Petr Koblasa ‚se rozjel na hlavního rozhodčího a vrazil do něj tělem‘. S tímto popisem klub nesouhlasí. Pokud by zákrok na Petra Koblasu byl správně posouzen, situace by byla přerušena a ke kontaktu s rozhodčím by nedošlo,“ uvedla Verva ve svém prohlášení.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Verva Litvínov vs. Mountfield HK 5:6 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Třicetiletý produktivní křídelník tak bude Severočechům chybět v dnešním utkání na ledě Mladé Boleslavi. „Vzhledem k tomu, že vrcholí základní část a boj o první čtyřku, případně o co nejlepší umístění do play off, je to pro klub i s ohledem na rozsáhlou marodku zásadní a citelné oslabení,“ postěžoval si Litvínov.

Kvůli tomu se tak rozhodl, že už nechce, aby Mrkva pískal jeho zápasy. „Klíčové chyby, které mohou přímo ovlivnit konec základní části, vyústily v to, že HC Verva Litvínov vetuje hlavního rozhodčího Romana Mrkvu,“ doplnil klub.

Reklama