Hlavní obsah

Litvínov - Zlín 1:0Litvínov se dočkal doma bodového zisku, stačil mu jeden gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Hübl 1 : 0
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova vyhráli v úterním utkání 13. kola Tipsport extraligy nad Zlínem těsně 1:0. Vítězný gól zaznamenal zkušený Viktor Hübl v prostřední dvacetiminutovce. Čisté konto uhájil poprvé v sezoně brankář Denis Godla. Berani tak nedosáhli na body podruhé za sebou.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Litvínova se radují z gólu, zleva Tomáš Pospíšil, Patrik Demel, Viktor Hübl a František Lukeš.

Článek
Fotogalerie

Do sestavy Severočechů se vrátil útočník Mahbod, hostující ofenzivě vypomohl při rozsáhlé marodce Pšurný. Úvodní dějství skončilo i přes několik velmi slibných příležitostí bez branek. Velký úvodní nápor domácích přestáli Berani se štěstím i díky tomu, že brankáře Kašíka zachránila při Jarůškově zakončení levá tyčka.

Strážce zlínské branky se pak vyznamenal při Zdráhalově bekhendu, nevyzrál na něho ani Mahbod a změnu skóre nepřinesl ani Pšurného prohřešek proti pravidlům v osmé minutě. Postupně se čím dál víc začali osmělovat i Zlínští. Také jim scházel jen kousek k vedoucí brance, když v 15. minutě po Gazdově dalekonosné bombě zvonila pravá tyčka za gólmanem Godlou.

Také ve druhém dějství měli navrch Litvínovští, ale tentokrát už svou převahu promítli i do skóre. Pospíšil s Lukešem připravili dobrou pozici k zakončení pro Hübla, který prostřelil Kašíka. Pro zkušeného veterána šlo o vůbec první branku v nové sezoně. V další šanci neuspěl Myšák, ve 33. minutě se pak ocitli spolu s Hüblem sami před Kašíkem, jemuž se ale podařilo situaci zachránit, když vystihl Myšákovu nahrávku.

Až teprve ve třetí části si domácí pomohli faulem a Berani se tak dostali poprvé k přesilové hře, jenže příležitosti Ference a Honejska neměly gólovou tečku. Zvýšit pak mohl na druhé straně Mahbod, Kašík však držel zlínský celek na dostřel. Ve 48. minutě pomohla při Okálově zakončení podruhé v utkání Godlovi branková konstrukce. Zlínu nakonec nebyly nic platné ani další dvě početní výhody či power play, při níž trefil tyčku prázdné branky pokusem přes celé kluziště Irving.

13. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - PSG Berani Zlín 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 27. V. Hübl (F. Lukeš, Pospíšil). Rozhodčí: Hejduk, Šindel - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Bez diváků.
Litvínov: Godla - Irving, Demel, Balinskis, Cibulskis, Kudla, Ščotka, Štich - Mahbod, Gerhát, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, M. Hanzl, P. Zdráhal - Zygmunt, Helt, Havelka. Trenér: Országh.
Zlín: Kašík - D. Nosek, Řezníček, M. Novotný, Ferenc, Gazda, Suhrada, Matyáš Hamrlík - J. Ondráček, Herman, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Karafiát, P. Sedláček, Kubiš - Dobiáš, R. Pšurný, Václavek. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články