Hlavní obsah

Mě už to trošku uráží, reaguje gólman Sparty na slova o mladé obraně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned bez sedmi stabilních členů základní sestavy se musela ve středu proti Vítkovicím obejít hokejová Sparta. Pražanům chyběli i tří zkušení beci - zranění Moravčík s Mozíkem a distancovaný Němeček, a tak v obraně dostali příležitosti i mladíci spadající ještě do juniorské kategorie.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Vítkovice Ridera 2:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Dominik Pavlák, ročník narození 2003. Tomáš Tomek, 2002. A to byl ještě na střídačce jako sedmý bek připravený naskočit teprve osmnáctiletý Oliver Samson, jenž dosud v extralize neodehrál jediný zápas.

„Vzpomínám si sám na sebe, když mi bylo dvacet. Jak obránci šli do zápasu s vědomím, že mají za zády kluka, který extraligu ještě nikdy předtím nechytal. Tehdy jsem potřeboval, aby mi věřili, a stejně to teď děláme my. Prostě jim věříme,“ říkal gólman Jakub Kovář, jenž k triumfu 2:1 nad ostravským celkem pomohl 30 zákroky a nestačil jen na Peterkovu střelu ze sedmé minuty.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Vítkovice 0:1 (7. Peterek)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Místa v sestavě se nemají rozdávat, mladý hráč si je musí zasloužit. Ale tihle kluci nejsou vytažení z ulice, jsou to profesionálové, kteří si o šanci řekli svými výkony. A já mám radost, že můžu být u toho. Pomohli nám vyhrát zápas,“ tvrdí pětatřicetiletý brankář.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Vítkovice, Auvitu nastřelil tyčkuVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Při dalším dotazu na mladou obranu operující před ním už se musel pousmát. „Mě už to trošku uráží, když někdo řekne, že jsem dneska měl mladou obranu. Pro mě už je totiž mladej úplně každej v téhle lize. Je starší gólman v soutěži než já? Konrád, ale ten teď nechytá,“ správně si sám odpověděl Kovář, když připomenul o rok staršího slovenského brankáře Olomouce.

Na rozsáhlou marodku v kádru Sparty se nevymlouvá. „To potká každý tým. Je jasné, že to proti Vítkovicím nebylo lehké, potřebovali jsme spoustu štěstí, abychom jejich tlak a přesilovky přestáli. Od začátku do konce to byl hodně těžký zápas. Hrozně cenné vítězství, taková mančaft posilují,“ ví po výhře, která Spartu posunula do čela tabulky o bod před Dynamo.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Vítkovice 1:1 (25. Horák)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„To teď ale vůbec neřešíme. Vždyť Pardubice mají tři zápasy k dobru,“ podotkl Kovář, jenž před pár dny prodloužil se Spartu kontrakt na další dva roky.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Vítkovice 2:1 (29. Horák)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Vždycky v kariéře jsem se snažil mít jasno o budoucnosti ještě před koncem sezony. Líp se pracuje i organizuje soukromý život, když máte dopředu jasno, než to honit na poslední chvíli. Jsem za to strašně rád,“ dodává.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec