Hlavní obsah

Jank si za brutální faul už letos nezahraje. Mertl zná trest za napadení rozhodčího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejový obránce Hradce Králové Bohumil Jank si za hrubý faul na brněnského útočníka Petra Holíka nezahraje pět extraligových utkání. Plzeňský forvard Tomáš Mertl pak za napadení čárového rozhodčího v duelu s Třincem dostal stopku na čtyři zápasy. Jank už si tak v tomto kalendářním roce nezahraje, Mertl se smí vrátit do hry 30. prosince.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Brno, Jank po faulu na Holíka dohrálVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Jank v úvodu druhé třetiny nedělního zápasu s Kometou u její střídačky trefil Holíka loktem (či ramenem) do hlavy a od rozhodčích vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání. Holíkovi museli na střídačku pomoct spoluhráči a člen realizačního týmu a následně zamířil do královehradecké nemocnice. Tam mu byl diagnostikován otřes mozku a posunutí krční páteře.

U disciplinárky Jankovi přitížila jeho recidiva, když takřka před dvěma lety totiž vyfasoval za zákrok na kladenského Machalu stopku na osm duelů, po odvolání mu byl trest o jeden zápas snížen.

Nyní obdržel od Viktora Ujčíka trest na čtyři zápasy, další stopka na jeden duel vychází z evidence vyšších trestů. Stopka na jeden zápas přichází automaticky, když hráč překročí v sezoně součet 40 bodů za tresty do konce utkání, desetiminutové tresty a tresty ve hře.

Jank tak vynechá utkání s Libercem, Mladou Boleslaví, Českými Budějovicemi, Litvínovem a Třincem. Do hry se může vrátit až 3. ledna proti Kladnu. Zároveň za nedovolený zásah do hlavy nebo krku přijde o 10 procent z měsíčního platu.

Plzeňský Mertl dohrál v nedělním zápase s Třincem už ve 12. minutě. Po buly nebyl spokojen s tím, jak čárový rozhodčí vhodil puk na led a zasáhl jej rukou do hrudi. Po čtyřzápasovém trestu od disciplinárky přijde o duely s Litvínovem, Českými Budějovicemi, Karlovými Vary a Spartou.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň - Třinec, Mertl napadl rozhodčího a dohrálVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Za podobné provinění jako Mertl si dva zápasy nezahraje obránce Kladna Chris Martenet. Americký obránce v nedělním zápase v Olomouci rovněž strčil do rozhodčího a stejně jako Mertl zamířil předčasně pod sprchy.

Se stopkou na jedno utkání se musí po jednání disciplinární komise smířit útočník Mladé Boleslavi Ondřej Roman za seknutí libereckého útočníka Oscara Flynna do rozkroku.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Ondřej Roman si nezahraje jeden zápas za seknutí do rozkroku protihráčeVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Forvard Rytířů Eduards Tralmaks pak přijde o deset procent měsíčního platu za nafilmovaný pád, když se teatrálně poroučel k ledu po souboji s olomouckým Lukášem Klimkem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Eduards Tralmaks a jeho nafilmovaný pádVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.