Hlavní obsah

Minule to zvládli, proti Vítkovicím si věří i teď. Bude to vyhrocené, hlásí hradecký Jergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulé extraligové sezoně to hokejisté Hradce Králové v play off proti Vítkovicím zvládli. Sice to bylo s odřenýma ušima, když ztratili v semifinále vedení 3:0 na zápasy, přesto se do bitvy o mistrovský titul proti Třinci poprvé v historii dostali. V nadcházejícím play off se s Ostravany utkají opětovně, tentokrát už ale v předkole.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - Hradec Králové, nájezdy (52. kolo)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Byla to předlouhá série a byli jsme šťastní, že jsme ji zvládli. Škoda toho finále pak. Víme, že to zase nebude nic snadného, protože Vítkovice mají formu. Ale my se připravíme dobře a věřím, že je zvládneme stejně jako minulý rok. Je to pro nás další výzva,“ říkal po posledním utkání základní části na ledě Vítkovic (2:1 po nájezdech) Aleš Jergl.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - Hradec Králové 1:1 (48. Jergl)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Útočník Hradce Králové nejprve ve třetí třetině srovnal na 1:1 a poté v rozhodujících samostatných nájezdech vstřelil vítěznou branku. Ta rozhodla, že Východočeši budou od středy sérii na tři vítězství začínat doma. „První dva zápasy na našem ledě vnímám jako velkou výhodu. Na druhou stranu víme, že jsou vzájemné zápasy hodně vyrovnané. Je tam spousta remíz. I proto jsme rádi, že začneme doma,“ přemítal Jergl.

Vítkovice sice zakončily základní část dvěma porážkami, před nimi ale vyhrály pět zápasů v řadě. Jergla ale dobrá forma Ostravanů neděsí. „Že to nebude jednoduché, víme. Ale pokud budeme hrát hokej, co hrajeme celou sezonu a který nás zdobí, tak to ale zvládneme. Každý soupeř je nebezpečný, je jedno, jestli budeme hrát proti Vítkovicím, nebo by na nás vyšla Olomouc či Litvínov,“ zdůraznil útočník Hradce Králové.

Program předkola play off

Středa 6. března:

17:30 České Budějovice - Karlovy Vary, Litvínov - Plzeň, 18:00 Hradec Králové - Vítkovice (vše O2TV), 19:00 Liberec - Olomouc (ČT Sport)

Čtvrtek 7. března:

17:00 České Budějovice - Karlovy Vary (ČT Sport), 17:30 Litvínov - Plzeň, 18:00 Hradec Králové - Vítkovice, Liberec - Olomouc (vše O2TV)

Sobota 9. března:

15:00 Vítkovice - Hradec Králové (ČT Sport), 15:30 Karlovy Vary - České Budějovice, 16:30 Plzeň - Litvínov, 17:00 Olomouc - Liberec (vše O2TV)

Neděle 10. března - případné 4. zápasy:

15:00 Plzeň - Litvínov, 15:30 Karlovy Vary - České Budějovice, 16:00 Vítkovice - Hradec Králové, 17:00 Olomouc - Liberec (vše O2TV)

Úterý 12. března - případné 5. zápasy:

17:00 České Budějovice - Karlovy Vary, 17:30 Litvínov - Plzeň, 18:00 Hradec Králové - Vítkovice, Liberec - Olomouc (vše O2TV)

Chybět rozhodně nebudou ani vzbouřené emoce. V posledním utkání se poprali Rihards Bukarts s Kevinem Klímou, chvíli to vypadalo na hromadnou potyčku. „Bude to vyhrocené, play off je jiná soutěž, jde o hodně. Diváci se mohou těšit na skvělý hokej,“ uvedl Jergl.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - Hradec Králové, bitka Ri. Bukartse a Kev. KlímyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Série bude mít i další náboj v podobě vzpomínky na dopinkovou kauzu tří hráčů Hradce Králové po loňském postupu do finále play off. Sítem kontrol po vítězství nad Vítkovicemi neprošli všichni tři vybraní hokejisté Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl.

Od Národního rozhodčího soudu pro sport dostali všichni tři trest zákazu činnosti na deset měsíců, který jim vypršel 9. února.

Den před startem předkola zahájila Disciplinární komise extraligy s týmem Mountfield HK řízení, klub se musí ve lhůtě 21 dní písemně vyjádřit k případu. „Dle našich informací se Antidopingový výbor (ADV ČR) proti všem třem rozhodnutím Národního rozhodčího soudu pro sport odvolal, a navíc požádal o přiznání odkladného účinku. Pokud by odvolací senát odkladný účinek přiznal, bude nutné pro konečné rozhodnutí v disciplinárním řízení s klubem vyčkat nového rozhodnutí, neboť by nebyla splněna nutná podmínka pro disciplinární řízení s klubem, a to pravomocné shledání viny trojice hráčů,“ upřesnil ředitel extraligy Martin Loukota. Kauza tak může zůstat nevyřešená až do konce sezony.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články