Hlavní obsah

Místo KHL Kladno. Rytíře posílí slovenský brankář Hudáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladenští Rytíři před středečním zápasem na ledě Hradce Králové posílili brankoviště. Při dlouhodobějším zranění jedničky Adama Brízgaly přichází někdejší slovenský reprezentant Július Hudáček. Ten v letošní sezoně zatím nikde nechytal a čekal na nabídku. Prioritou byla KHL, kde strávil loňskou sezonu v dresu Barysu Astana.

Foto: Profimedia.cz

Július Hudáček na archivním snímku

Článek

Rytíři Hudáčkem reagují na zranění Brízgaly. Ten odstoupil ze sobotního zápasu s Kometou Brno už po 24 sekundách a inkasovaném gólu, při kterém se zranil. „Okamžitě jsme sháněli gólmana. Hudáček nám pomůže v druhé polovině sezony,“ uvedl sportovní manažer Kladna Jiří Burger.

Hudáček se v minulosti zúčastnil hned sedmi světových šampionátů. Třikrát slavil titul ve slovenské lize. Chytal také ve švédské nejvyšší lize a nakrátko se také objevil v dresu Pardubic či Sparty. Naposledy chytal v KHL, kde zůstal i po začátku ruské agrese vůči Ukrajině.

Pětatřicetiletého brankáře zlákal do Kladna kapitán Radek Smoleňák. „Bylo to na poslední chvíli. Měl jsem i jiné nabídky a už jsem chtěl chytat. Rytíři už dlouho nehráli play off a já bych k tomu cíli chtěl pomoct,“ uvedl Hudáček po středečním prvním tréninku.

Slovenský gólman vyrazí s Kladnem už dnes k soutěžnímu zápasu do Hradce Králové. Právě Východočeši o něj měli po konci Patrika Bartošáka zájem, nakonec ale upřednostnili Fina Eeta Laurikainena.

Hudáček se netajil tím, že před letošní sezonou čekal na nabídku z KHL. Když loni přicházel do Třince slovenský útočník Samuel Buček, který v KHL po rozpoutání války na Ukrajině podepsal smlouvu, část fanoušků Ocelářů dávala najevo nespokojenost.

„Řešil jsem morální dilema. Ale jestli já jako brankář nebo jakýkoli jiní hokejisté budeme hrát v KHL, myslím si, že tohle neovlivní, zda válka na Ukrajině bude, nebo nebude, a zda bude ruská agrese pokračovat, nebo ne,“ vysvětloval Hudáček loni na podzim pro slovenskou RTVS, proč se rozhodl pro návrat do KHL.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.