Hlavní obsah

Hradec už si vyhlédl náhradu za Bartošáka. Slovenský gólman přitom snil o návratu do KHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Symbióza s Patrikem Bartošákem vydržela jen pár měsíců. A když se hokejový Hradec Králové ve čtvrtek večer s 30letým kopřivnickým rodákem kvůli opětovnému a závažnému porušení smlouvy oficiálně rozešel, hned avizoval, že urgentně hledá náhradu. A zdá se, že už ji našel. Do Mountfieldu má namířeno 35letý slovenský brankář Július Hudáček.

Foto: HC Sparta Praha / Jan Beneš

Július Hudáček během svého dřívějšího angažmá ve Spartě.

Článek

Zpočátku se vše jevilo jednoznačně. K Janu Lukášovi, jehož Hradec získal začátkem listopadu z finské SaiPy Lappeenranta za Henriho Kiviaha, si vedení klubu vyhlédlo vítkovického Matěje Machovského.

Logická volba, vždyť 30letý rodák z Opavy v minulé sezoně dovedl Mountfield do extraligového finále. „Trejd jsme řešili,“ přiznával i generální manažer klubu Aleš Kmoníček. Jenže z přestupu nakonec sešlo, Machovský navíc má v poslední době ve Vítkovicích větší zápasové vytížení a zlepšují se mu i osobní statistiky.

A tak se zrak Hradce Králové přesunul na jiné alternativy. Tou nejžhavější je aktuálně Július Hudáček.

Za mantinelem: O Bartošákově dalším maléru, vítkovickém utrpení i souboji o extraligovou čtyřkuVideo: Sport.cz

„Július Hudáček se vrací do české extraligy, předminulou sezonu odchytal 20 zápasů za Spartu Praha, nyní se dohodl do konce sezony s Hradcem Králové,“ napsal v pátek na sociální síti X redaktor slovenského deníku Šport Tomáš Prokop. Hudáček v minulosti chytal českou extraligu za Pardubice a zmíněnou Spartu, které pomohl do finále.

V aktuální sezoně 35letý odchovanec Spišské Nové Vsi nikde nepůsobil, vyčkával na příhodné nabídky. Ideálně z KHL. Právě v této soutěži strávil během své kariéry šest sezon, naposledy tu minulou v kazachstánské Astaně.

Pokud se Hudáčkův přesun pod Bílou věž potvrdí, bude zajímavé sledovat, jak jej královéhradečtí fanoušci přijmou. Když totiž vloni přicházel do Třince útočník Samuel Buček; jiný slovenský hráč, který po ruském rozpoutání války na Ukrajině stejně podepsal v KHL; část příznivců Ocelářů dávala najevo nespokojenost.

„Řešil jsem morální dilema. Ale jestli já jako brankář nebo jakýkoli jiní hokejisté budeme hrát v KHL, myslím si, že tohle neovlivní, zda válka na Ukrajině bude, nebo nebude, a zda bude ruská agrese pokračovat, nebo ne,“ vysvětloval Hudáček loni na podzim pro slovenskou RTVS, proč se rozhodl pro návrat do KHL.

Reklama

  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec