Hlavní obsah

Místo Švédska zpátky do Poruby. Prý je tam minus dvacet, takže mi to nevadí, žertoval Šoustal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pošesté v této sezoně vyjel útočník Tomáš Šoustal na extraligový led. Proti Liberci se ale mohl poprvé radovat ze vstřeleného gólu, když necelou půlminutu před druhou sirénou zvýšil vedení Vítkovic na 2:0. Skóre už se nezměnilo a Ostravané si v 36. kole připsali první tříbodové vítězství v roce 2024.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Vitkovice Ridera vs. Bílí Tygři Liberec 2:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Vítkovice - Liberec (36. kolo)

Pro bývalého hráče Českých Budějovic a Komety byl vstřelený gól šestým extraligovým v kariéře. V nejvyšší soutěži se trefil poprvé od sezony 2021/2022, kdy působil v Brně. „Byl to signál, který vyšel. Šel jsem po buly před branku a puk jen dorazil. Nic hezkého, ale počítá se,“ smál se 26letý útočník.

„Po těch třech prohrách (Sparta a Skelleftea 2:4, v Plzni 1:2) jsme už výhru potřebovali. Může nás to nakopnout. Bylo to náročné, ale dobře jsme bránili. K tomu parádně zachytal Klimson (Lukáš Klimeš) a my přidali dva trochu šťastné góly,“ líčil kmenový hráč prvoligové Poruby, jehož si Vítkovice po zranění Jakuba Kotaly a Patrika Zdráhala na měsíc vypůjčily výměnou za obránce Jakuba Stehlíka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - Liberec 2:0 (40. Šoustal)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Kluci mě mezi sebe skvěle přijali a tím mi aklimatizaci hodně ulehčili. Přestože se jim asi nevede tak, jak chtěli, je parta v kabině hodně fajn. A když se cítím dobře v kabině, je pak snazší to přenést na led,“ vykládal Šoustal.

Zatímco hráče Vítkovic v úterý na ledě švédské Skelleftey (od 19 hodin) čeká odveta semifinále Ligy mistrů, Šoustal se na chvíli vrátí do Poruby a ve středu odehraje derby proti Frýdku-Místku.

„Jasně že bych si Ligu mistrů taky chtěl zahrát, ale prý je tam minus dvacet stupňů, tak mě to ani nemrzí, že neletím, a raději půjdu hrát za Porubu,“ žertoval Šoustal. „Ale ne, samozřejmě bych byl rád, kdybych mohl letět. Ale nedá se nic dělat, soupiska už byla uzavřená,“ pokrčil rameny.

Vítkovice doma se švédským soupeřem prohrály o dva góly a do finále tak mají dál než Skelleftea. „Snad kluky výhra nad Libercem nakopne a ve Švédsku odehrají dobrý zápas. Já si snad do pátku pohodu taky udržím a navážu na gól v pátek v Brně,“ pousmál se útočník.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články