Hlavní obsah

Místy plácaná, ale vybojované dva body, ulevil si Plekanec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přítomnost hrajícího majitele klubu na chomutovském ledě motivovala Rytíře k úplně jinému hokejovému projevu než při předešlém domácím vystoupení proti Hradci. Blamáž při debaklu 2:9 v civilu přihlížející Jaromír Jágr nevydržel sledovat na střídačce. Na druhý svátek vánoční po dvoutýdenní pauze vrátil už do sestavy Kladna, které vítězstvím 3:2 v prodloužení nad Litvínovem uťalo sérii šesti porážek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Plekanec z Kladna.

Článek

Rozdílový gól padl z hole Matyáše Filipa 86 vteřin před vypršením časového limitu pro nastavení a měl pro Kladno takřka cenu zlata, poslednímu Zlínu se tím vzdálilo na rozdíl pěti bodů.

„Pro nás to jsou opravdu těžce vybojované dva body, i když místy to byla spíš plácaná než pohledný hokej. Konečně ale přišlo nějaké zlepšení, i když s těmi fauly máme potíže pořád," ulevil si pro Českou televizi elitní kladenský centr Tomáš Plekanec.

„Ve druhé třetiny jsme zase měli čtyři vyloučené, ale pomohlo nám, že Litvínov tam nevyhodil puk a Jágrovi se podařilo srovnat půl minuty před koncem druhé třetiny při návratu z trestné lavice," přiblížil asistent trenéra Jiří Burger.

Jágr, jenž dva duely před Vánoci vynechal kvůli potížím s přitahovačem, měl prsty v obou brankách Rytířů v základní hrací době. „Pro nás bylo úplně nejdůležitější vrátit zase radost i víru v sami sebe do kabiny," připomněl nejstarší hráč extraligy čekání na výhru od 30. listopadu. Jágr má v kanadském bodování bilanci 8+11, Plekanec dokonce 6+23.

„Nahrnul jsem puk na bránu a věděl jsem, že tam Ziky bude zaparkovanej," přiblížil nejproduktivnější z Rytířů svou nedělní gólovou asistenci.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva střelec Jaromír Jágr, Ladislav Zikmund a Tomáš Plekanec z Kladna se radují z gólu.

Za hvězdu byl zase kanadský gólman v kladenských službách Landon Bow, jenž předvedl 40 úspěšných zásahů. „Když jsme se ve třetí třetině dostali do vedení, tak jsme doufali, že to ubráníme až do konce. Bohužel jsme nepokryli jednu situaci a soupeř vyrovnal. V prodloužení se nám to podařilo překlopit na naši stranu, ale pořád je to jen jeden zápas, potřebujeme navázat úspěšně i v dalších, třeba hned v úterý ve Varech," mínil Burger.

Reklama

Související témata: