Hlavní obsah

Mladá Boleslav si pojistila služby Krošelje, Lintuniemiho, Hanouska a Kantnera

Slovinský brankář Gašper Krošelj, finský obránce Alex Lintuniemi, další bek Tomáš Hanousek a útočník Matyáš Kantner budou i nadále hájit v extralize barvy Mladé Boleslavi, která s nimi uzavřela nové kontrakty. Bruslařský klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Vít Černý, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj při utkání s Třincem.

Článek

Pětatřicetiletý Krošelj se po příchodu z dánského Roedovre v roce 2018 může těšit na pátou sezonu v Mladé Boleslavi. V minulém ročníku odchytal v základní části 32 zápasů s průměrem 2,45 obdržené branky, s úspěšností zákroků 90,85 procenta a dvakrát udržel čisté konto. V play off měl ve 14 utkáních průměr 2,13, úspěšnost 93,57 a vychytal jednu nulu.

Dohromady má v české extralize na kontě 142 utkání, drží si průměr 2,22, úspěšnost 91,94 a má 11 čistých kont. Účastník olympijských her v Pchjongčchangu a dvou mistrovství světa elitní kategorie má za sebou působení v mateřské Slaviji Lublaň, Medveščaku Záhřeb, Jesenici, Aalborgu, Herlevu, Spartě Sarpsborg, Oskarshamnu a AIK Stockholm.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář Boleslavi Gašper Krošelj.

"Gašpi v play off potvrdil, co dávno víme, že je velmi kvalitní brankář, který nám pomohl dostat se až do semifinále. Je zkušený, už se navzájem velmi dobře známe, víme, co od sebe čekat. Věříme, že v nadcházející sezoně bude našemu týmu pomáhat k dalším vítězstvím," řekl sportovní manažer Bruslařského klubu Václav Nedorost na adresu Krošelje, který tradičně absolvuje individuální letní přípravu ve Slovinsku. K týmu se připojí v létě.

Šestadvacetiletý Lintuniemi přišel do Mladé Boleslavi v druhé polovině října poté, co byl po skončení angažmá v Barys Nur-Sultan v KHL bez smlouvy. Ve 47 duelech včetně play off si připsal v extralize 10 bodů za pět tref a stejný počet asistencí. Nastoupil i v jednom duelu za prvoligovou Slavii a zaznamenal dvě asistence.

V roce 2014 jej draftovalo v NHL ve druhém kole na 60. pozici Los Angeles, ale hrál jen na farmách. Ve finské lize působil v Pelicans Lahti a Jyväskylä. V sezoně 2020/21 debutoval i ve finské reprezentaci.

"Už když jsme Alexe přiváděli, věděli jsme, že bude důležitou součástí týmu, což se potvrdilo. Jeho výkony byly opravdu velice dobré, gradovaly, a proto jsme rádi, že budeme spolupracovat i v nadcházející sezoně," uvedl Nedorost.

O tři roky mladší Hanousek přišel v lednu ze Zlína, kde hostoval z Karlových Varů. Za Mladou Boleslav sehrál jen čtyři duely a připsal si asistenci. "S rolí mimo sestavu a se silnou konkurencí se ale vyrovnával velmi dobře a my v něm vidíme velký potenciál do budoucna. Věříme, že nám může hodně pomoct," prohlásil Nedorost.

Hanousek má v extralize, kde působil i v Liberci, na kontě 205 utkání a 44 bodů za sedm branek a 37 asistencí. Odchovanec Kralup nad Vltavou hrál od 15 let čtyři sezony v mládežnických týmech švédského Södertälje.

Rovněž třiadvacetiletého Kantnera získal Bruslařský klub v lednu z Plzně. Účastník mistrovství světa osmnáctek z roku 2016 v uplynulé sezoně nasbíral v 52 duelech včetně play off 24 bodů za 13 gólů a 11 asistencí. V extralize dosud sehrál 209 zápasů a připsal si 86 bodů za 45 gólů a 41 asistencí. "I s Matyášem jsme byli velice spokojení. Jde o mladého útočníka, který se hodí do našeho herního stylu. Slibujeme si od něho další posun a zlepšení naší produktivity," dodal Nedorost.

Reklama

Související témata: