Hlavní obsah

Mladá Boleslav si s Brnem vyměnila zahraniční obránce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kluby v hokejové extralize bývají v lednu tradičně nejaktivnější. Hned zkraje roku došlo k zajímavé výměně hráčů na trase Mladá Boleslav - Brno. Do středočeského klubu se z Komety vrací finský obránce Alex Lintuniemi. Brno za něj získalo náhradu v podobě Zacha Osburna.

Foto: Profimedia.cz

Alex Lintuniemi ještě v brněnském dresu v utkání proti Mladé Boleslavi

Článek

Osmadvacetiletý Lintunemi strávil v Mladé Boleslavi předchozí dva ročníky. Před sezonou ale změnil působiště a přesunul se do Komety, kde od něj očekávali vzrůstající tendenci jeho výkonů. Bezmála dvoumetrový bek za 27 utkání nasbíral 8 bodů (3+5) a při hře pět na pět byl vůbec nejvytíženějším hráčem Brna.

„Alexe všichni dobře známe, víme, co od sebe navzájem čekat. Je to urostlý typ obránce, který navíc umí do kabiny přinést pohodu a klid,“ chválí Lintunemiho sportovní manažer Mladé Boleslavi Martin Ševc.

Místo finského obránce se do moravské metropole stěhuje produktivní Američan Zach Osburn. Ten byl po Pyrochtovi druhým nejproduktivnějším zadákem Středočechů a zároveň i suverénně nejvytěžovanějším obráncem kádru kouče Richarda Krále. Stejně tak na Osburna spoléhal i Králův předchůdce Jiří Kalous.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Rytíři Kladno vs. HC Kometa Brno 4:5 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Osburn nasbíral v 31 zápasech 11 bodů (4+7). Ševcovi se ale nelíbila jeho hra směrem dozadu. „Zach diváky nepochybně baví svými útočnými kousky, směrem do obrany se ale názorově moc nepotkáváme,“ uvedl Ševc pro mladoboleslavský web. Šestadvacetiletý Kanaďan, jenž do extraligy přišel ze slovenských Michalovců, patřil dle analytických dat mezi průměrné obránce směrem dozadu.

Boleslavští jsou v tabulce po 31 kolech poslední se čtyřbodovou ztrátou na Kladno. Za poslední týden ale udělali v sestavě další dvě změny, když na hostování přivedli Ondřeje Rohlíka z Pardubic a z prvoligového Prostějova Tomáše Pituleho.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Verva Litvínov vs. BK Mladá Boleslav 6:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.