Hlavní obsah

Mladá Boleslav získala útočníka Romana, bývalá opora Vítkovic přišla z Francie

Hokejisty Mladé Boleslavi posílil zkušený útočník Ondřej Roman, který dosud hrál ve francouzském Rouen. Bývalá dlouholetá opora Vítkovic podepsala s Bruslaři smlouvu i na příští sezonu. Klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Roman v dresu národního týmu.

Článek

"S centry máme dlouhodobě problém a Ondra je jeden z těch, který dokáže udělat ten rozdíl. Samozřejmě ho bereme i s výhledem do přesilovky, ve kterých je dobrý," uvedl sportovní ředitel Martin Ševc. "Zjistil jsem, že je ve Francii tak trochu schovaný, takže jsem se mu zkusil ozvat. A on projevil zájem. Upřímně doufám, že nám pomůže s produktivitou, která nás poslední dvě sezony trápí," řekl Ševc.

Třiatřicetiletý Roman je za poslední dva týdny pátou novou tváří v kádru Mladé Boleslavi, která sáhla rovněž k výměně trenéra. Ladislava Čiháka nahradil Jiří Kalous. Středočeši jsou v tabulce desátí. "Bylo jasné, že tým potřebuje takříkajíc okysličit. Na to, abychom to posuzovali výsledkově, je asi ještě brzy. Máme dvě výhry a jednu prohru. Na projevu a chuti týmu ale vidím, že se to posunulo dobrým směrem," prohlásil.

Roman hrál v minulosti v extralize za Vítkovice, s kterými získal stříbro v roce 2010, a Pardubice. Působil také ve finské lize v Ilvesu Tampere a v KHL v Jekatěrinburgu. V roce 2007 ho draftoval Dallas. V zámoří hrál bronzový medailista z mistrovství světa osmnáctek z roku 2006 juniorskou WHL a nižší soutěže AHL a ECHL.

Reklama

Související témata: