Hlavní obsah

Mohutná děkovačka v Boleslavi, záchrana s hořkou příchutí. Trenéři mají pokračovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I po vítězství nad Olomoucí 2:0 tušili, že je zle. Naděje mladoboleslavských hokejistů na postup do play off zhasla jen pár minut po konci utkání, jelikož Karlovy Vary díky vydařenému závěru porazily Spartu 5:1 a zajistily si poslední volné místo v předkole. Pro Bruslařský klub tak sezona skončí jako prvnímu týmu už v neděli právě na Spartě. Také proto se fanoušci s hráči po posledním domácím utkání důstojně rozloučili.

Mladoboleslavští fanoušci poděkovali hráčům po posledním domácím zápase sezonyVideo: Matěj Vybíral, Sport.cz

 
Článek

Středočeši měli rozhodně vyšší cíle a nemůžou se spokojit se 13. místem. V kontextu toho, že jim však reálně hrozila baráž, nakonec zakončili sezonu s hořkým úsměvem. Hráči fanouškům děkovali „oslavným“ kolečkem a poslouchali hlasité chorály. Na chvíli zmizeli do šatny, kde žhavili telefony s výsledkem z Varů, a pak se s vědomím, že poslední naděje zhasla, vrátili už v civilu zpátky na led a dlouhé minuty se s příznivci loučili.

„Za celou sezonu jim patří velký dík. Nedařilo se nám, ale pořád nás podporovali a chodili v hojném počtu,“ oceňoval obránce Filip Pyrochta. Už málokdo čekal, že se Boleslav z posledního místa takhle zvedne, a dokonce zabojuje o předkolo. Byť neúspěšně.

„Mrzí to hodně. Naději jsme měli, ale prohráli jsme si to sami už dřív. Nedá se nic dělat. Vary pořád měly eso v rukávu. Sledovali jsme tam skóre celou dobu, bohužel to nevyšlo,“ litoval 27letý bek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: BK Mladá Boleslav vs. HC Olomouc 2:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

Ocenil však, že se Středočeši ve druhé polovině základní části zvedli. „Zlomilo se to po Vánocích. Hrozil nám velký průser, ale uvědomili jsme si, o co hrajeme. Všichni jsme v hlavách přepnuli a zlomili jsme to,“ líčil.

Nakonec se jako dobrý tah ukázala i trenérská výměna a příchod Richarda Krále z pardubického béčka. „Z osobního hlediska hodnotím sezonu pozitivně. Obrovská zkušenost. Poprvé jsem šel trénovat mimo Pardubice, navíc do posledního týmu extraligy,“ hodnotil 53letý kouč. Jeho práce v klubu, kde jako hráč dělal čtyři roky kapitána, nekončí. „Myslím, že bychom všichni měli pokračovat dál,“ podotkl Král.

Pro důstojný konec sezony dělali Bruslaři maximum. Proti Olomouci nenechali nic náhodě. „Hráli perfektně, skvěle systémově, opravdu play off hokej,“ ocenil soupeře i hostující gólman Jakub Sedláček.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Mladá Boleslav – Olomouc, Sedláček vychytal tutovku RomanaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Přitom domácí trápí rozsáhlá marodka. Chybí útočníci Fořt, Dvořáček, Suchý, Malát, Pitule i Šmerha a obránci Jánošík s Gewiesem. Extraligovou premiéru tak zapsal 18letý bek Adam Vlasák. A vidět byla hlavně čtvrtá lajna mladíků – Závora, Zvagulis a Vojtěch Malínek, jenž ve 23. minutě zapsal premiérový gól v nejvyšší soutěži, navíc vítězný. „Obrovská úleva a velká radost,“ líčil.

Dostal pas před branku, ale vlastně ani pořádně nezakončil. „Měl jsem to na dlouhou hůl, jenom jsem do puku šťouchl a propadlo to mezi betony. Budu to mít hodně drahé,“ usmíval se. „Měl jsem na zápase babičku, která mě v mládí vozila na všechny zápasy i tréninky. Moc jí děkuju a jsem rád, že viděla můj první profesionální gól,“ vzkázal Malínek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Mladá Boleslav – Olomouc, tisící zápas olomouckého OndruškaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Speciální duel prožil i hostující kapitán Jiří Ondrušek, jenž odehrál jubilejní, 1000. zápas v olomouckém dresu. „Klobouk dolů,“ prohlásil trenér Hanáků Jan Tomajko, jenž zažil Ondruška i jako hráč. „Jirka je pořád stejný, za ty roky se nezměnil. Poctivý kluk, udělá pro mužstvo všechno. Pravý kapitán,“ řekl Tomajko na adresu 37letého beka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.