Hlavní obsah

Motivací je hodně, Sparta může být těžko silnější, říká třinecký bek Polášek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulých dvou sezonách stál na druhé straně a neúspěšně se snažil Třinec z play off vyřadit. Před touto vyměnil Adam Polášek dres pražské Sparty za ten s drakem na prsou a bude ze všech sil bojovat za další postup slezského týmu do finále. Semifinálová série mezi Spartou a Třincem začíná dnes v Praze.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Adam Polášek (na mantinelu) při utkání s Českými Budějovicemi

Článek

Obě předchozí série (loni ve čtvrtfinále a v sezoně 2021/2022 ve finále play off) skončily vítězstvím Třince 4:2 na zápasy. Polášek byl na poražené straně Sparty také v semifinále 2015, což nyní opakovat nechce. „Moc dobře si ty série pamatuju. Rok se s rokem sešel a je to tady znovu. Letos to ale budu mít z druhé strany,“ pousmál se 32letý bek, který Spartu po minulé sezoně opouštěl za zvláštních okolností.

To, že s ním klub už nepočítá, se dozvěděl z videa na klubových stránkách. „Těch motivací uspět je hodně. Ale nesoustředím se na sebe. Chci podávat co nejlepší výkony, ale pro tým,“ řekl Polášek.

Po sedmém zápase čtvrtfinále s Českými Budějovicemi, který Oceláři vyhráli 2:0 a sérii 4:3 na zápasy, zavládla v kabině vítězů čtyř posledních finálových bitev extraligového play off dobrá nálada.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. Banes Motor Č. Budějovice 2:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

A také obrovská úleva. „Vedli jsme tři nula na zápasy a do té šlamastyky jsme se dostali sami. Třikrát jsme měli postup na lopatě, ale špatně jsme se k tomu postavili. Ale utkání, ve kterém šlo o všechno, jsme zvládli a tým se opravdu k tomu postavil tak, jak měl a musel,“ poukázal na sílu Třince ostravský rodák.

Důvody nečekaně komplikovaného postupu a ztráty vedení 3:0 v sérii podle něj všichni v kabině znají. „Rozhoduje hrozně moc faktorů, detaily. Jsou to souboje, blokování střel, založení útoku. Je toho tak moc, že jakmile jeden detail vypadne, může to zahýbat celým zápasem. A soupeř, klobouk dolů, toho dokázal skvěle využít,“ ocenil českobudějovické hráče Polášek. „Vrátit se do série z 0:3 není žádná pr..l. Ukázali velkou sílu.“

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Banes Motor Č. Budějovice vs. HC Oceláři Třinec 3:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

Čtvrtfinálová kapitola je už ale v Třinci uzavřená a úřadující extraligoví šampioni obrátili své myšlenky na souboj se Spartou, která základní část ukončilo na druhém místě. „Jsou odpočatí, jsou nahecovaní a bude to o tom, kdo si to více podrží. Muže se stát cokoliv. My měli na oddech čtyři dny, bude to boj na krev,“ zdůraznil Polášek.

A přiznal, že současná Sparta je podle něj silnější než ta, kterou zná ze svého působení. „Mají kvalitu, výborné střelce, silové i rychlé hráče, výborného gólmana, přesilovku, oslabení. To jsou ty detaily, které když jim sepnou, tak budou silní. A když sepnou nám, budeme silní také.

Na papíře mohou být těžko silnější. Play off je ale úplně jiná soutěž. Může se opravdu stát cokoliv, může záležet na jednom nepovedeném zápase,“ přemítal Polášek.

Reklama