Hlavní obsah

Motor deptá rozdílový hráč Sparty. Je výborný, uznává kouč Modrý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co je jim platné, že byli Spartě v úvodních dvou semifinálových duelech na jejím ledě vyrovnaným soupeřem a v pondělí ji dokonce přestříleli, když se hokejisté Českých Budějovic vracejí domů bez jediného vítězství. Hlavním problémem Jihočechů je totiž zatím gólman Pražanů Július Hudáček, který v součtu obou zápasů pustil z 53 střel jen dvě branky.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Závar před sparťanskou brankou gólem neskončil

Článek

Bylo to velké dilema sparťanských trenérů před startem série. Nechat v brance Machovského, nebo vsadit na 33letého Slováka, jehož získali na konci ledna z Rigy? Volba nakonec padla na Hudáčka a zatím se jeví správnou.

„Kluci bojují, makají, akorát nám zatím stojí v cestě jejich gólman. Chytá výborně, zatím je to rozdílový hráč. Musíme najít cestu, jak mu to udělat komplikovanější," přiznával po pondělní porážce 1:5 trenér Motoru Jaroslav Modrý a dodával, že i na něm a jeho asistentovi Martincovi bude, aby u videa zkusili najít jakoukoli možnou Hudáčkovu slabinu.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Závar před brankou Dominika Hrachoviny

Přestože prohra o čtyři góly vypadá na jednostrannou záležitost v podání Sparty, opak byl pravdou. 45 minut to byla vyrovnaná partie. A kdovíjak by zápas vypadal, kdyby v 7. minutě sparťan Němeček z brankové čáry nezabránil již takřka jistému gólu hostů nebo kdyby Gulaš z následné dorážky netrefil horní tyč. Místo toho v pokračující hře otevřel na druhé straně skóre svým prvním gólem v play off kapitán Pražanů Řepík.

„Myslím, že jsme odehráli dobrou první třetinu, paradoxně jsme ji ale prohráli 0:2. Udělali jsme dvě chyby a Sparta nás potrestala," litoval Modrý, že domácím stačily v úvodní dvacetiminutovce jen čtyři střely na gólmana Hrachovinu ke dvěma gólům.

Záblesk naděje přišel v úvodní minutě třetí části hry, kdy Gulaš snížil. „Nadechovali jsme se k obratu, měli jsme pětiminutovou pasáž, v níž jsme hráli dobrý hokej, dali jsme kontaktní gól. Už to vypadalo, že to zdramatizujeme," připouštěl Modrý.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Erik Thorell se raduje z branky

Jenže o necelé čtyři minuty později Moravčík vrátil Spartě dvoubrankové vedení, za dalších 50 vteřin zvýšil Tomášek už na 4:1 a bylo po zápase. „Jakmile dala Sparta po naší další chybě třetí gól, zbylé minuty už si její zkušený tým pohlídal," věděl Modrý.

Série se nyní přesouvá na jih Čech, kde bude pokračovat ve čtvrtek a pátek. „Před svými fanoušky a ve své hale musíme podat výkon, abychom našli cestu k vítězství," prohlásil Modrý.

Reklama

Související témata: