Hlavní obsah

Motor opakovaně zastihl Frodla v nedbalkách a Modrý věří, že našel vítěznou čepici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozice Pardubic v play off hokejové extraligy je po páteční domácí porážce 1:2 už krajně neutěšená. Českobudějovický Motor má ve čtvrtfinálové sérii na kontě tři výhry ze tří zápasů a čtvrtou, postupovou může přidat na ledě soupeře už v sobotu.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Českých Budějovic Jaroslav Modrý při třetím čtvrtfinálovém utkání na ledě Pardubic.

Článek

Hodně rozdílné pocity měli po utkání na ledě Pardubic gólmani obou mužstev. Budějovický Hrachovina tam zářil, pochytal sedmatřicet střel Dynama a kapituloval až 140 sekund před koncem při domácí power play. Naopak jeho protějšek Frodl předvedl pouze osmnáct úspěšných zákroků, a hlavně dvakrát dost lacino inkasoval.

Poprvé na něj tak trochu nechtěně vyzrál v play off debutující 19letý Josef Koláček. „Štenclík mě ještě před svým trestem perfektně našel rozjetého. Chtěl jsem vystřelit hned z první, jenže sjel mi puk z hole, což naštěstí pro nás docela rozhodilo pardubického brankáře," líčil budějovický junior a připouštěl, že ani nebyl nějak nervózní, i když pro něj bylo těžké ustát hodně fyzický hokej, při němž se dohrával každý souboj.

Na ledě se hodně jiskřilo, budějovická zlost na Camaru sice opadla, ale Štencel udeřil Říčku holí do obličeje a musel předčasně do šaten. Klid na stranu Motoru však dodal lišácký kousek Gulaše, jenž v závěru druhé třetiny sice vůbec nekoukal na domácí branku, přesto tam z úhlu poslal kotouč, který si nad Frodlovým pravým ramenem u bližší tyčky našel cestu do sítě.

Foto: David Taneček, ČTK

Milan Gulaš z Českých Budějovic se raduje z vítězného gólu, vpravo je Juraj Mikuš z Pardubic.

Pardubický gólman si ji znovu nepokryl, stejně jako při Pechově vítězné trefě devět sekund před koncem druhého utkání. „Rozdílový faktor lze zatím najít v brance, tam se pak přiklání i štěstí nebo smůla," připustil trenér vítězů Jaroslav Modrý a ocenil, že budějovičtí centři v čele s Novotným dál vyhrávali důležitá vhazování. „Jirkovi se v kabině zalíbilo a dělá pro mužstvo ty klíčové detaily, což nakonec rozhoduje," mínil.

Motor těžil i z účinných hitů a snížení pardubického Ciencialy při hře bez brankáře už přišlo pozdě. „Ohromně nás podržel gólman, ale líbila se mi taktická hra celého mužstva," říkal Modrý, jenž koučoval ve slušivé bekovce. „To není žádný módní styl, ale chci věřit, že to bude vítězná čepice. Řekneme si to ale až za pár dnů" usmál se budějovický kouč.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Milan Gulaš a Petr Šenkeřík z Českých Budějovic se radují z gólu.

Z vyprodaného hlediště nakonec zněl pískot zklamaných fanoušků. A rozpaky panovaly také mezi hráči Dynama, jimž citelně chyběl zraněný střelec Musil. „Nemůžeme to zabalit, i když je docela zničující, že začneme výborně, zase máme tutovky a zvoní tyčky, ale do skóre se vůbec nic nepromítne," bědoval nad bídnou koncovkou pardubický kapitán Patrik Poulíček.

„Viděl jsem od hráčů opravdu velké nasazení, byli hodně aktivní. Chybí nám ale kvalita i štěstí v zakončení, produktivita nás bohužel trápí celou sérii. Určitě se budeme snažit v sobotu něco změnit, minimálně být Hrachovinovi ještě víc na masce, aby toho moc neviděl," připustil trenér Richard Král. „Není přece možné, že bychom nedokázali konečně puk nějak domlátit do budějovické branky," doplňoval Poulíček.

Reklama

Související témata: