Hlavní obsah

Sparta zasadila Tygrům další direkt, Jihočeši loupili v Pardubicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejisté Liberce, finalisté minulého ročníku Tipsport extraligy, balancují na hraně vyřazení. Ve třetím utkání čtvrtfinále play off prohráli doma se Spartou 1:2 a v sérii hrané na čtyři vítězství prohrávají už 0:3. Ve stejné pozici je i pardubické Dynamo. Východočeši na svém ledě podlehli v pátek Českým Budějovicím rovněž 1:2 a Motor sahá po semifinále poprvé od roku 2008. Série pokračují čtvrtými zápasy v sobotu znovu v Liberci a Pardubicích.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Tomáš Pavelka ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Bílí Tygři dvakrát v Praze prohráli a ani ve třetím duelu nezačali dobře. Pavelka dostal ve 12. minutě pohotově hosty do vedení, nicméně ještě v závěru úvodní třetiny využil Najman přesilovku a srovnal skóre. Liberečtí sice soupeře přestříleli 35:26, ale rozhodla jejich další nedisciplinovanost. V čase 59:31 vstřelil při Klepišově vyloučení vítězný gól Pražanů útočník Roman Horák po parádní Tomáškově přihrávce.

Liberec v sérii inkasoval už šest branek v oslabení. Sparta pod Ještědem prodloužila šňůru výher na deset, naposledy v extralize prohrála 20. února po nájezdech s Vítkovicemi. Pokud dokáže v Liberci vyhrát i v sobotu, doplní Třinec v semifinále play off.

„Pamatujeme si sérii z loňského roku," připomněl ovšem sparťanský útočník Vladimír Sobotka, že týmy se utkaly v semifinále před rokem a Tygři vyhráli 4:3 na zápasy poté, co prohospodařili vedení v sérii 3:0.

Rozjetý Motor se nezastavil ani v Pardubicích. Vybudoval si dvougólový náskok díky trefám Josefa Koláčka a Milana Gulaše 2:0, za Dynamo snížil 140 sekund před koncem David Cienciala. Vynikající brankář vítězů Dominik Hrachovina kryl celkem 36 střel domácích hokejistů.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápasy:
Liberec - Sparta 1:2
Branky: 20. A. Najman - 12. T. Pavelka, 60. R. Horák
Stav série: 0:3.
Pardubice - České Budějovice 1:2
Branky: 58. Cienciala - 11. Koláček, 38. Gulaš
Stav série: 0:3.

Reklama