Hlavní obsah

Motor v krizi zabral. Mužstvo chce vyhrávat za trenéra, oceňuje legenda

Druhou trenérskou v tomto ročníku extraligy bylo nakonec odvolání Vladimíra Růžičky z lavičky Litvínova a nahrazení dosavadním asistentem Karlem Mlejnkem. Připomeňme, že jako první měnila kouče Plzeň, která jmenovala Petra Kořínka s Františkem Bombicem jako náhradu za Václava Baďoučka a Miloše Říhu, stalo se tak už po druhém kolech. Následovat je mohl Jaroslav Modrý, který dostal veřejné ultimátum v Českých Budějovicích. „Většinou se to dělá zákulisně, to je pravda, ale v Budějovicích se takhle rozhodli,“ reaguje Jiří Šlégr v hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz.

Motor v krizi zabral. Mužstvo chce vyhrávat za trenéra, oceňuje legenda v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Motor nakonec po devíti prohrách v řadě zdolal Plzeň 3:2 po samostatných nájezdech. „Dobře bylo, že bylo vidět, že mužstvo chce za trenéra zápas vyhrát, což se jim nakonec povedlo, i když to působilo, že to vyhrál jeden hráč, tak vždy je to o týmu," chválí legenda litvínovského hokeje a naráží zejména na výkon Lukáše Pecha, který v řádné hrací době jeden gól dal, na druhý přihrál Jakubu Valskému a navrch proměnil rozhodující nájezd.

„Jsem samozřejmě rád jak pro trenéra, tak pro kluky, protože tím se asi s velkou pravděpodobností mohli semknout a nastolí si třeba úplně jiný režim," vidí pozitiva 51letý expert.

Souboj gólmanů v Pardubicích? Každý chce být jedničkou, říká Hašek v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Hráči se na to ultimátum nesmějí upnout, musejí se semknout a musejí dát dohromady ne jeden, ale několik zápasů, nějakou šňůru, aby se postavili za trenéra, pokud pod ním chtějí hrát," dodává. Motor vyhrál i následující zápas s Třincem, opět 3:2 na nájezdy.

V mých očích udělal Zlín vše proto, aby spadnul. Co se musí v klubu změnit? Diskuse v pořadu Příklep.Video: Sport.cz

Druhá trenérská výměna tak proběhla v Litvínově, kde skončil Vladimír Růžička. Právě Litvínov zaujal hokejové fanoušky před rokem, kdy Růžičku jmenoval za Vladimíra Országha. Slovenský trenér totiž měl také dostat ultimátum od vedení, klíčový zápas však jeho tým vyhrál, přesto nakonec vedení klubu sáhlo ke změně.

Trenérským výměnám v hokejové extralize se také věnujeme v Příklepu s Jiřím Šlégrem. Celý díl si můžete přehrát i v podcastové verzi.

Reklama

Související témata: