Hlavní obsah

Mueller se ukázal hned v prvním zápase za Vítkovice. Peter je snajpr, ocenil třinecký Hudáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odpověď na otázku, čím může být Vítkovicím nejvíce prospěšný, dal Peter Mueller hned v úvodním přípravném utkání proti obhájcům mistrovské trofeje Třinci. Americký útočník, jenž nastoupil do premiérového zápasu za Ostravany v elitním útoku po boku kapitána Lukáše Krenželoka a dalšího letního přírůstku krajana Petera Kriegera, gólem dvacet vteřin po začátku prodloužení rozhodl o vítězství Vítkovic 2:1.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Peter Mueller z Vítkovic a Jan Zahradníček z Třince.

Článek

Vítkovice dostaly v prodloužení možnost zahrát si v početní výhodě, zvučná posila z Komety Brno před ní cosi namalovala na trenérskou tabulku a následně utkání přesnou ranou z pravého kruhu ukončila. Přestože se jednalo o úvodní utkání přípravy, výhra měla pro Ostravany svou cenu. Porazit v posledních letech mnohem úspěšnějšího rivala se vždy cenní.

„Věděl jsem, že když to bude čtyři na tři, tak to tam Peter chlustne o tyčky. Zvoní tam ještě teď," smál se po utkání střelec první vítkovické branky obránce Petr Gewiese. Na hvězdný přírůstek do týmu pěl jen samá pozitiva. „Je to špička. Nejlepší hráč v lize. Jsme hodně rádi, že je tady s námi," říkal Gewiese.

Také Třinec v prvním přípravném utkání ukázal svou největší útočnou posilu. Slovenský střelec Libor Hudáček se ale gólově neprosadil. „Peter je snajpr, na konci to pěkně ukázal, dal víko," ocenil Hudáček soupeře, kterého ze svého působení v Liberci velmi dobře zná.

Vždyť právě s Muellerem před dvěma lety bojoval o trofej pro nejlepšího cizince v extralize. „A také o to, kdo bude králem střelců. A ještě s Milanem Gulašem," zavzpomínal slovenský reprezentant.

První utkání po letním drilu ho překvapilo atmosférou i kvalitou. V ostravské hale jej sledovaly přibližně dvě tisícovky diváků. „Na to, že to byl první zápas, tak to mělo i grády a skoro tam byla i bitka. Prostě derby. Škoda jen, že jsme nedali více gólů," svěřoval se Libor Hudáček.

Reklama

Související témata: