Hlavní obsah

Cože?! nevěřil Jágr vlastním očím. Legendární 68 není radno provokovat, omluva přišla vzápětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdepak, není radno provokovat Jaromíra Jágra... Nejproduktivnější Evropan v dějinách NHL, který v ní dosáhl snad všeho, co mohl; včetně dvou Stanley Cupů, pěti Art Ross Trophy či jedné Hart Trophy; si takhle brouzdal internetem, když zamířil na instagramový účet kanadského sportovního kanálu Sportsnet.

Foto: Profimedia.cz

Jaromír Jágr v dresu Floridy v sezoně 2015/16.

Článek

Ten na něj v neděli přidal fotku, na níž jsou hokejové legendy Pavel Bure, Wayne Gretzky a Paul Kariya. A doprovodil ji otázkou: „Kterého hráče byste rádi viděli v dnešní NHL?"

V komentářích se to začalo plnit hvězdnými hokejisty, kromě výše zmíněné trojice padala jména jako Mario Lemieux, Teemu Selänne, Bobby Orr, Peter Forsberg, Dominik Hašek, Jaromír Jágr a mnoho dalších.

Jenže také nechyběly příspěvky; byť byly v drtivé menšině; že starší generace hráčů by dnes té mladší nedokázala rychlostně stačit.

„Brácho, omlouvám se, ale 50 procent z těchto hráčů by v dnešní NHL nedosáhlo ani na 60 bodů (za sezonu)," stálo v jednom komentáři.

V komentáři, který Jágrovi neunikl. A jeho autorovi se rozhodl odpovědět. „Cože? Já jsem před šesti lety, když mi bylo čtyřiačtyřicet, udělal 66 bodů. A někteří hráči na (tomto) seznamu jsou lepší než já. Mario nebo Wayne by byli nezastavitelní," napsal Jágr a zmiňoval sezonu 2015/16, v níž za Floridu nasázel v 79 zápasech 27 gólů a přidal 39 asistencí.

Stále aktivní padesátiletý hráč se od valné většiny uživatelů dočkal souhlasných reakcí.

„Hej, člověče, dělal jsem si srandu, snažil jsem se lidi na Instagramu naštvat, protože to je sranda. Moc si tě vážím, jsi jedním z nejlepších hráčů všech dob, které jsem kdy viděl hrát. Je mi to moc líto. Mám k tobě úctu," napsal Jágrovi uživatel tsivak22, na kterého česká legenda reagovala. Později si však svůj účet na Instagramu smazal, patrně kvůli posměšným příspěvkům dalších lidí.

Reklama