Hlavní obsah

Můžeme to vypípat? žádal Klepiš. Frolíka s Plekancem požene za pokladníkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco o rok starší Tomáš Plekanec i o čtyři roky mladší Michael Frolík v úvodní den přípravy na ledě ve Slaném chyběli, 39letý útočník Jakub Klepiš absolvoval s hokejisty Kladna celý dvouhodinový zápřah. „Můžeme to vypípat?" reagoval na dotaz, jak náročný byl trénink po více než tříměsíční pauze.

Můžete odpověď vypípat? Reagoval Jakub Klepiš na otázku, jaký byl první trénink na ledě. Kdy se připojí Jágr? Video: Sport.cz

 
Článek

„Jít po dlouhé době na led je pokaždé na prd. I když nemám novou výstroj, není nic příjemného si zase zvykat na brusle," usmál se mistr světa z roku 2010, jenž dres Rytířů oblékal už minou sezonu a před necelými dvěma týdny prodloužil kontrakt o další rok.

„Nebylo o čem, s Jardou (majitelem klubu Jágrem) jsme byli domluvení už po sezoně, akorát se jednání trochu protáhla. Končit určitě nechci. Starej sice jsem, nejstarší ale ne, a zdraví mi drží. Jsem rád, že zůstávám, protože jiná varianta už pro mě s ohledem na rodinu nepřipadá v úvahu," prohlásil Klepiš, jenž žije v Praze.

Že by se do přípravy zapojil později jako Frolík s Plekancem, neuvažoval. „O jejich absenci se pobavíme s pokladníkem. Vždyť proto jsem přijel hned první den, abych se vyhnul placení. Kluci to nebudou mít úplně levné. Kolik? To do novin nemůžu říct," smál se Klepiš, jenž by s dalšími zkušenými hráči měl v kabině působit i jako mentor pro mladší.

Foto: Sport.cz

Jakub Klepiš s trenérem Otakarem Vejvodou na tréninku Rytířů Kladno v azylu ve Slaném

„Když budu moct, rád jim poradím nebo pomůžu. Budeme jedině rádi, jestli od nás ještě můžou něco odkoukat. Asi si kluky budu muset jednoho vedle druhého posadit jako ve škole do lavice a něco je naučit," vtipkuje.

Největší ztrátou pro Kladno je odchod střelce Kubíka, jeho góly mají nahradit Kusý, Frolík či Kanaďan Sideroff. V obraně si Rytíři zase dost slibují od dvoumetrového Američana Merteneta. „Když jsem ho viděl mezi dveřmi, nechtěl bych proti němu hrát jeden na jednoho ani na tréninku. Měl by vzadu tvrdit muziku a čistit to tam," míní Klepiš.

Foto: rytirikladno.cz

Útočník Jakub Klepiš.

Hlavně nechce opakovat poslední ročník, kdy Kladno zachraňovalo extraligu až v baráží. „Zařekl jsem se, že už ji v životě hrát nechci. Je to výzva, udělám maximum. Musíme se vyvarovat hloupých dětských chyb, udělat lepší partu a hrát víc srdcem," říká Klepiš. Odmítá ale, že by v minulém ročníku byla v kabině špatná parta.

„To vůbec ne. Myslím si ale, že když se jádro stmelí ještě víc, můžeme hrát líp," dodává.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.