Hlavní obsah

Na tribuně trpěl, na ledě září. Byl jsem pyšný, jak kluci hráli, řekl Mueller

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prvním utkání po zranění v pátek proti Českým Budějovicím (4:3) na jeden gól přihrál, o dva dny později zatížil konto karlovarského brankáře Štěpána Lukeše při výhře Vítkovic 4:2 góly dvěma. Americký útočník Peter Mueller se do sestavy vrátil ve velké parádě. Ostravané oba zápasy, které orámovaly víkend, zvládli vítězně a na vlastním ledě bodovali už v jedenáctém utkání v řadě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Vítkovic se radují z gólu. Zleva Roberts Bukarts, Peter Randy Mueller a Petr Chlán.

Článek

„Výborný zápas, doma před fanoušky. Dvakrát jsme prohrávali, bylo to těžké, museli jsme přidat na agresivitě, být zodpovědnější. Ceníme si toho, že jsme vyhráli, těšilo dvougólového domácího střelce.

„Dát dva góly je super pocit. Užívám si toho, že jsem pomohl k vítězství, protože to je nejdůležitější," dodal americký hokejista, jenž v této sezoně odehrál zatím deset utkání, ve kterých vstřelil sedm gólů a na stejný počet branek nahrál.

„Cítím se dobře, lépe než v pátek. Ale potřebuju víc zápasů, aby se cítil ještě lépe a byl týmu prospěšnější. Ale těší mě, že jsem zpátky na ledě, věřím, že to bude čím dál lepší. Bylo těžké se jen dívat z tribuny, když nemůžete pomoct na ledě. Ale byl jsem extrémně pyšný, jak kluci hráli," svěřoval se Mueller.

Hosté z Karlových Varů na vítkovickém ledě v utkání 23. kola dvakrát v úvodní třetině vedli. Nejprve skóroval Dávid Gríger, na vyrovnání Muellera zareagoval v přesilovce obránce Michal Plutnar. Pak už se trefovali ale jen domácí.

Druhé srovnání skóre zařídil Petr Chlán, vítěznou branku vsítil v přesilovce Mueller a výhru Vítkovic pečetil do prázdné znovu v početní výhodě Rostislav Marosz. „Hráči jako je Peter (Mueller) tyhle vyrovnané zápasy rozhodují. Má neskutečnou střelu, dvakrát se mu to tam otevřelo a dvakrát dal gól. My potřebujeme pět šest šancí," upozornil Plutnar.

„Dali jsme sice gól v přesilovce, ale domácí využili dvě a to rozhodlo. Všichni vědí, že letos se tady hodně těžko vyhrává, chtěli jsme to zlomit. Bohužel jsme dali o dva góly míň," vykládal 28letý obránce Energie.

Karlovy Vary prohrály v pátek doma s vedoucími Pardubicemi, nestačily ani na druhé Vítkovice. „Projevuje se zkušenost, ti kluci mají mnohem více odehráno a umí si pohlídat konce zápasů. My naopak ten vlak tlačíme před sebou, pak nám to tam spadne na konci a je to na psychiku hodně těžké," poukázal Plutnar.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín