Hlavní obsah

Naposledy byl Frodl střídán, ale vrátil se nulou: Byl jsem naštvaný, chtěl jsem se ukázat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek proti Brnu hokejový brankář Pardubic Dominik Frodl inkasoval dvakrát z osmi střel a po dvaceti minutách šel dolů, aby tým dostal nový impuls. „Nebudu lhát, nas..nej jsem byl," přiznal. Náhradník Roman Will poté vychytal Východočechům aspoň bod. S Libercem přesto dostal důvěru 26letý rodák z Prahy. Odvděčil se vychytanou nulou a osmadvaceti zákroky pomohl Dynamu k výhře 1:0 v prodloužení.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

PArdubický gólman Dominik Frodl.

Článek

Popáté v sezoně se Frodl objevil mezi tyčemi. „Plán byl, že budu chytat i v neděli, ale popravdě jsem se bál. Naštěstí jsem dostal možnost se odvděčit. Chtěl jsem se ukázat o to víc," popisoval.

Utkání dvou celků z předních příček tabulky nabídlo fantastickou podívanou, které chyběly jen góly. „Klukům musím poděkovat, skvěle blokovali střely. Věřím, že takhle bojovný výkon nás nakopne zpět na vítěznou vlnu," věří Frodl. Pardubice totiž předchozí dva duely prohrály.

S rozjetým Libercem, který naopak třikrát za sebou zvítězil a v sezoně vždy bodoval, však Dynamo další zklamání nepřipustilo. Oba celky dostaly k dispozici jen jednu přesilovku. Útočníci spalovali šance a na gól se čekalo až do prodloužení. „Takhle to dopadne, když mají brankáři den. I Kvaky chytal fantasticky," oceňoval pardubický gólman soupeřícího Petra Kváču.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Petr Kváča.

Ten předvedl parádních 38 zákroků a díky němu Bílí Tygři neodešli s prázdnou ani podesáté v sezoně. „Škoda prohry, ale každý bod se počítá. Obzvlášť z venku" hodnotil 25letý Kváča. „Mělo to úžasné parametry. Skvěle pracovaly obrany, ale šancí bylo taky dost. Pro diváky to muselo být pohledné utkání i bez gólů. Jsem na nás pyšný. Padáme do střel a bojujeme jeden za druhého," chválil Kváča.

Už v první třetině předvedl klíčový zákrok, nejprve vyrazil střelu bývalého spoluhráče Adama Musila a rychle se přesunul proti dorážce Říčky. „Zasáhl jsem hokejkou, bolela mě pak ruka. Nejtěžší zákrok, akrobatický. Ale takové nechci, protože jsem puk při první střele špatně vyrazil a musel jsem jako blázen letět na druhou stranu," vysvětloval.

Frodla nejtěžší moment potkal v polovině poslední třetiny. „Patnáct sekund jsem neviděl puk. Pořád jsem čekal, kdy kotouč přilítne a bude to v pytli. Ale překombinovali to," popisoval. V prodloužení vychytal liberecké brejky, více práce ovšem měl na druhé straně Kváča.

Nejprve pokryl průniky Čerešňáka a Matýse, poté mu však kotouč propadl mezi rukou a tělem po střele Lukáše Radila. „První tutovku jsem spálil, ale pak se ke mně puk odrazil. Tak jsem vypálil přes obránce a asi poprvé v kariéře mi to vyšlo," usmíval se pardubický útočník. Dynamo se díky jeho rozhodující trefě posunulo na druhou příčku, Bílí Tygři zůstali pátí.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice