Hlavní obsah

Majitel Vítkovic Pavlík rezignoval na post prezidenta APK LH: Překročil jsem červenou čáru

Aktualizováno

Majitel extraligových Vítkovic Aleš Pavlík, jenž ve středu po druhém semifinále play off hokejové extraligy proti Hradci Králové kritizoval rozhodčí a nařkl je, že jsou zkorumpovaní, rezignoval na post prezidenta Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH). Pavlík o svém rozhodnutí informoval na oficiálním webu ostravského klubu. Za své počínání se také omluvil.

Majitel hokejového klubu Vítkovice Ridera Aleš Pavlík předává ocenění Miloši Holaňovi

Článek

"Správný chlap by se měl postavit všem věcem čelem, zejména pak těm nepříjemným. Souhlasím s majitelem Mountfieldu Hradec Králové Miroslavem Schönem, že jsem svými výroky po druhém semifinálovém utkání překročil červenou čáru," prohlásil Pavlík a omluvil se za slova, která pronesl v emocích. "A jelikož je třeba nést následky za své jednání, rozhodl jsem se s okamžitou platností rezignovat na post prezidenta APK LH," oznámil.

Vítkovice prohrály druhý zápas série 2:3 v prodloužení. Bezprostředně po jeho skončení Pavlík rozhodčí v útrobách Ostravar areny slovně napadl. Následně klub vydal prohlášení, ve kterém utkání označil za ovlivněné a nesouhlasil s uznáním druhé a třetí branky Hradce Králové. Vedení extraligy a komise rozhodčích ale ve čtvrtek potvrdily, že hlavní arbitři Oldřich Hejduk a Jiří Ondráček nechybovali a obě složité situace vyhodnotili správně.

Pavlíkovo rozhodnutí ocenil i ředitel extraligy Martin Loukota. "Důvody jeho rozhodnutí chápu, plně respektuji, že se postavil k důsledkům svého chování čelem jako chlap," řekl Loukota novinářům v Třinci, kde sledoval semifinálový zápas Ocelářů s Pardubicemi (0:2). "Za asociaci bych mu chtěl poděkovat za to, co pro extraligu za 12 let ve funkci prezidenta udělal. Lidsky mě mrzí, že z této pozice odchází tak zkušený a schopný manažer a člověk," uvedl Loukota. Dodal, že Pavlík si je podle jeho informací dobře vědom, že "překročil čáru".

Chováním Pavlíka se v příštích dnech bude zabývat i disciplinární komise soutěže ve spolupráci s Loukotou. Majitel Vítkovic, jenž je zároveň i viceprezidentem Českého svazu ledního hokeje, věří, že jeho krok pomůže k uklidnění situace.

"Věřím, že od této chvíle už se naše, po hokejové stránce výborná série vrátí zpět na led a už tam i zůstane. Těšíme se společně s Mountfieldem na další zápasy série," dodal Pavlík. Příští utkání se uskuteční v sobotu v Hradci Králové, který vede v semifinálové sérii 2:0 na zápasy.

O tom, kdo Pavlíka nahradí v čele APK LH, se rozhodne na nejbližší valné hromadě asociace. Řádné zasedání zástupců extraligových týmů je naplánované na poslední týden v dubnu, teoreticky se ale může uskutečnit i mimořádné jednání. V případě, že by se finálová série hrála na maximální počet sedmi zápasů, mohla by se valná hromada uskutečnit v květnu. Případné sedmé utkání je na programu 30. dubna.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice