Hlavní obsah

Naštvaný Nedorost: Závěr komise rozhodčích? Nesouhlasíme, absolutně odporuje pravidlům

Takový verdikt komise rozhodčích jsme čekali, zásadně s ním ale nesouhlasíme. Tak by se v kostce dala shrnout reakce sportovního manažera hokejistů Mladé Boleslavi Václava Nedorosta v rozhovoru pro Sport.cz na fakt, že nájezd třineckého Vladimíra Svačiny, kterým rozhodl pondělní druhé semifinále play off extraligy, byl hlavními arbitry Stanem a Veselým uznán správně.

Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia, Profimedia.cz

Sportovní manažer Mladé Boleslavi Václav Nedorost (vlevo) a trenér Bruslařského klubu Radim Rulík bezprostředně po postupu do semifinále extraligového play off přes Hradec Králové.

Článek

Jak tedy popis inkriminované situace ze strany komise rozhodčích hodnotíte?

Je to pro mě čerstvá informace, sám jsem se ji dozvěděl teprve před pár minutami. Nejsem překvapený, jak komise rozhodčích Svačinův nájezd popsala. S jejím závěrem ale jako klub určitě nesouhlasíme, absolutně odporuje tomu, co je napsáno v pravidlech.

V pravidlech mimo jiné doslova stojí, že „puk musí setrvat v pohybu směrem k soupeřově brankové čáře"...

A u Svačiny šel puk evidentně dozadu. Stejně jako pohyb bruslí, ty taky jednoznačně nesměrovaly dopředu, když dělal kličku brankáři Krošeljovi, který záměrně z určitého důvodu padal na led. Víc se v tom teď ale babrat nechci, stejně už s tím nikdo nic neudělá. Vyjádříme se až po skončení série. Nyní se soustředíme na třetí zápas. Vidíme, že můžeme s Třincem hrát, neskládáme zbraně. Rozhodně nás závěr druhého zápasu neznechutí, naopak věříme, že spíš posílí. Budeme kousat dál a ještě víc.

Předseda komise rozhodčích ČSLH Vladimír Šindler uvedl, že video se Svačinovým nájezdem zaslal k posouzení komisi rozhodčích IIHF, která potvrdila správnost rozhodnutí. Ani to nezmění váš názor na věc?

Ne. To je jejich klasika. Jestli tohle má být nějaká polehčující okolnost? (hořce se usměje) Nechci na ně nic házet, nechci se k tomu ani vyjadřovat.

Uvažovali jste, zda nebude pro další zápasy vetovat rozhodčího Stana, nebo Veselého?

Nebavili jsme se o tom. V ničem by nám to nepomohlo. Když to řeknu blbě, kdo by přijel místo nich?

Uznali podle vás rozhodčí Svačinův nájezd správně?
ano
46,8 %
ne
53,2 %
Celkem hlasovalo 8944 čtenářů.

Reklama

Související témata: