Hlavní obsah

Nehorázný a nechutný útok, který nemá obdoby. Ředitele extraligy vytočila slova manažera Olomouce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrá slova generálního manažera hokejové Olomouce Erika Fürsta, který se po nedělním zápase Kohoutů s Plzní pustil do jednoho z hlavních arbitrů duelu, Romana Mrkvy, ředitele extraligy Martina Loukotu pořádně vytočila. „Jedná se o nehorázný a nechutný útok na rozhodčího v osobní rovině,“ prohlásil Loukota pro Sport.cz.

Foto: www.apklh.cz

Ředitel extraligy Martin Loukota.

Článek

Mrkva s Tomášem Cabákem rozdali v souboji Hanáků se Západočechy v této sezoně rekordních 100 trestných minut. Emoce plály na obou stranách, po výhře 3:2 je však Fürst nedokázal kontrolovat.

„Přeju ti hezkou dovolenou, ty bu*erante jeden zas*aný! Tady si už nezapískáš!" zanesli sudí do zápisu o utkání, jak Fürst po zápase cestou arbitrů do kabiny vulgárně napadl Mrkvu.

Foto: ČTK / Peřina Luděk, Profimedia.cz

Generální manažer olomouckého hokejového klubu Erik Fürst.

O den později v rozhovoru pro deník Sport se už sprostých slov vyvaroval. Ovšem Mrkvu, jehož se Olomouc ihned rozhodla pro zbytek sezony vetovat, vůbec nešetřil.

„Ptal jsem se ho, jestli je se svým výkonem spokojen a jestli to, co předvedl, byl výkon extraligového rozhodčího. A on mi arogantně řekne: ´Mějte se pěkně, na shledanou´? V neděli byli nasraní hosté, domácí i diváci. A pan Mrkva odchází s umaštěnou pusou od párku nebo od čeho naprosto spokojený, protože si domů veze výplatu," prohlásil Fürst s tím, že Mrkva na ledě nestačí pohybem, protože „je tlustší než já – a to je co říct".

Ředitele tuzemské nejvyšší soutěže Fürstovo vyjádření pobouřilo. „Chápu, že po zápase někomu ujedou nervy. Aby ale rozhodčího takhle urážel, to mi opravdu vadí," prohlásil pro Sport.cz.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Samuel Bitten z Plzně (vlevo) v bitce s olomouckým Davidem Škůrkem.

„Jedná se o nehorázný a nechutný útok na rozhodčího v osobní rovině, kdy jednoznačně dochází k pošpinění práce Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, jelikož nedílnou součástí řídícího orgánu soutěže je i zástupce APK LH v komisi rozhodčích Českého svazu ledního hokeje," poukazuje Loukota, že oním zástupcem je šéf rozhodčích Vladimír Pešina.

„Dle mého názoru toto vyjádření představitele klubu v médiích nemá v českém hokeji obdobu, protože daleko překročilo hranici slušnosti a vzájemného respektu, což vrhá také špatné světlo na celou soutěž," míní Loukota.

Nechápe, proč Fürst záležitost řeší přes média. „Jsem názoru, že prostorem pro konstruktivní kritiku nebo řešení vzniklých problémů, které nastaly v průběhu soutěže, jsou primárně pravidelná zasedání valných hromad APK LH (členové jsou zástupci všech klubů extraligy)," dodává muž, jenž před sezonou, kdy řízení extraligy převzaly od svazu kluby, nahradil ve funkci Josefa Řezníčka.

Reklama