Hlavní obsah

Nejlepší střelec minulé sezony se probral. Nehroutil jsem se z toho, usmíval se Daňo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na třetí pokus se už úřadující extraligoví mistři dočkali vítězství. Ve třetím kole hostili Liberec, který porazili sice jednoznačně 4:1, na výhru se ale dost nadřeli.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Liberec 3:1 (58. Daňo)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Dva góly vstřelili Třinečtí v úvodní třetině, pak už ale Daniela Krále, který v této sezoně naskočil do branky Severočechů poprvé, nepřekonali. Výhru si pojistili až do prázdné branky, kdy se podruhé v zápase trefil Marko Daňo a poprvé po návratu do Třince Richard Pánik.

„Moc dobře víme, jak to bylo minulou sezonu, kdy jsme nezvládli první čtyři zápasy. Nechci říct, že jsme na to zvyklí, to vůbec, ale hlavu jsme si z těch prvních dvou utkání nedělali. Už jsme ale chtěli vyhrát, protože pro výhry ten hokej hrajeme. Tak jsme si řekli, že to je pro nás důležitý zápas, nastavili si hlavy a šedesát minut o tu výhru bojovali,“ prozradil recept na zlomení začínající série nezdarů Daňo.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Třinec - Liberec 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Nejlepší střelec základní části minulé sezony k první výhře pomohl dvěma trefami. „Chtěl bych tu pozici obhájit, ale z toho, že jsem v prvních dvou zápasech nedál gól, jsem se nehroutil. Vím, že když budu dělat ty dobré věci, které jsem dělal minulou sezonu a budu v pozicích, odkud góly padají, to znamená před brankou, tak to přijde,“ přemítal slovenský útočník.

Před brankou bojoval i proti Liberci. A nejen hokejkou. S Janem Šírem si názory vyměnili ve druhé části i ručně. Oba pak dvě minuty odpočívali na trestné lavici. „Zastavil jsem před brankářem, který chytil puk a mladý chlapec se tam semnou chtěl šťouchat. Nebojím se toho, tak jsem ho šťouchl nazpátek. Okolo branky to občas bolí, ale já to tam mám rád a když tam budu, tak vím, že za to co schytám, budu i odměněný,“ pousmál se Daňo.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Liberec, bitkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Liberec zkusil utkání srovnat odvoláním gólmana Krále už v 57. minutě. Místo toho ale dvakrát inkasoval. Poprvé zaplul puk do opuštěné branky právě z Daňovy hokejky. „Zkusili to po icingu, možná si mysleli, že tam nemáme ty nejlépe bránící hráče. Ale vyšlo to tak, že jsme vstřelili gól a pojistili to,“ přiblížil Daňo.

Reklama