Hlavní obsah

Pardubice přejely Třinec, Sparta nezaváhala. Vítkovice utnuly sérii porážek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Lídr hokejové extraligy z Pardubic řádil v 25. kole na ledě mistrovského Třince, kde Východočeši zvítězili 5:1. Se sedmibodovým odstupem zůstává po výhře v Karlových Varech 3:0 druhá Sparta. Rozjetá Kometa se v Liberci prostřílela k vysoké výhře 6:1. Čtvrtý Litvínov padl ve Vítkovicích 2:6. S jednobodovou ztrátou na Vervu zůstává pátý Hradec Králové, který prohrál s Plzní 1:2 po samostatných nájezdech. Na posledním místě se po porážce s Olomoucí 2:4 osamostatňuje Mladá Boleslav. Aktuálně předposlední Kladno prohrálo v Českých Budějovicích 3:6. Ke všem zápasům nabízí web Sport.cz exkluzivně video momenty a celkové sestřihy.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec–Pardubice, Nestrašilovi ruply nervy a dohrálVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Kouč Pardubic Václav Varaďa přijel do Třince, s nímž slavil tři z posledních čtyř titulů, tentokrát už jako host a své současné svěřence na Oceláře dokonale připravil. Hosté vedli po necelé polovině zápasu už 5:0 a o výsledku bylo prakticky rozhodnuto. Pardubice tak ukončily po 16 zápasech bodovou sérii Třince, který vyšel naprázdno naposledy 1. října.

Videogalerie ze zápasu Třinec - Pardubice

Sparta si spravila chuť po porážce s Hradcem Králové v Karlových Varech, kde se ujala vedení na začátku druhé třetiny. Tu jinak provázela série vyloučení na obou stranách. Góly pak padaly až ve třetí části, kdy zvýšil Miroslav Forman. Stejný hráč pak v závěrečném risku hostů bez gólmana jistil výhru Pražanů na 3:0. Karlovy Vary tak prohrály potřetí za sebou a v tabulce jsou desáté. Druhé čisté konto v sezoně vychytal Jakub Kovář.

Videogalerie ze zápasu Karlovy Vary - Sparta

Kometa dál drží výbornou formu. Díky kanonádě v Liberci vyhrála pátý z posledních šesti zápasů a v tabulce se posunula na šestou příčku právě před svého soupeře. Severočeši se dál topí v mizérii, když prohráli počtvrté z posledních pěti zápasů. Při demolici Bílých Tygrů se stejně jako v prvním vzájemném duelu blýskl hattrickem Steve Moses.

Videogalerie ze zápasu Liberec - Brno

Plzeň po domácí jízdě proti Mladé Boleslavi dokázala vyhrát i v gólově hubeném duelu v Hradci Králové. Hrdinou Západočechů se stal Švéd Tim Söderlund, jenž obstaral jak jediný gól hostů v normální hrací době, tak rozhodující trefu v nájezdech. Indiánům patří jedenáctá příčka, Hradec Králové je pátý.

Videogalerie ze zápasu Hradec Králové - Plzeň

Poslední Mladá Boleslav prohrála i s Olomoucí a neuspěla tak v pátém z šesti zápasů. Hanáci rozhodli třemi góly v prostřední části, u nichž asistoval Jakub Navrátil. Kohouti tak potvrdili vzestup. Po páté výhře z šesti duelů jsou už devátí.

Videogalerie ze zápasu Mladá Boleslav - Olomouc

Vítkovice ukončily sérii sedmi porážek. Dvěma góly se doma proti Litvínovu blýskli Roberts Bukarts a Marcel Barinka. Ridera hned čtyřikrát skórovala v přesilových hrách. Litvínovští si připsali už čtvrtou porážku za sebou. Dál se však drží v elitní čtyřce.

Videogalerie ze zápasu Vítkovice - Litvínov

Po výhře Vítkovic kleslo o skóre na předposlední příčku Kladno, které nestačilo v Českých Budějovicích. Motor vyhrál doma už popáté za sebou a je sedmý. Dva góly Jihočechů vstřelil Milan Gulaš.

Videogalerie ze zápasu České Budějovice - Kladno