Hlavní obsah

Nemilosrdný ortel experta: Pardubice titul nezískají

Nemilé překvapení čekalo na Petra Dědka, majoritního vlastníka hokejového Dynama Pardubice v závěru pořadu Příklep na Sport.cz. Když totiž přišla řeč na to, kdo získá mistrovský titul, dočkal se nečekané odpovědi od druhého z hostů, Martina Kézra, šéfredaktora sportovní redakce Práva a Sport.cz. „Pardubice titul nezískají," vypálil novinář. „Budou ve finále," zjemnil za moment úsudek. Šéf slavného klubu by byl pochopitelně raději, kdyby jeho klubu na konci sezony cinklo zlato.

Vyhrají hokejové Pardubice mistrovský titul? Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Novinář Kézr odpověď ohledně možnosti oslav pardubického titulu na konci sezony rozpovídal v Příklepu. „Řekl jsem to naschvál. Jako rodák z Hradce Králové jsem se musel vymezit," usmál se nejprve. Pak už přišla ke slovu kromě srdce i odbornost. „Finále je vždycky hodně těžký oříšek a je jedno, s kým budou hrát. Bude to hodně těžké, tlak bude ohromný a všichni jsme zažili, že udělat poslední krok je moc těžké," doplnil.

Následně zmínil, že do vyřazovacích bojů je ještě daleko a hrát roli bude spousta faktorů. Třeba zranění. „Kdyby se Spartě naposledy nezranil David Tomášek, třeba by sérii s Třincem vyhrála," zavzpomínal na jeden z klíčových okamžiků loňské finálové série. „Řekni mi, v jaké sestavě budou hrát Pardubice sedmý zápas finále a já ti řeknu, jak to dopadne," vyzval Honzu Homolku, moderátora pořadu Příklep a šéfkomentátora O2 TV.

Řeší se Rulíkova budoucnost u reprezentační dvacítky. Jak se k situaci staví Pardubice? Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Šéf pardubického klubu se při úvahách o možné účasti klubu ve finále pustil do rozboru, jaký soupeř by byl pro Dynamo nejlepší. „Hradec Králové. To by se fanoušci snad pobili. Zápasy s Hradcem, to je něco neskutečného. Se Spartou je to boj, je to sport. Ale s Hradcem? To je nabouchanej stadion, dopředu je vyprodáno. I kdyby byl ten druhý klub třeba desátý, tak to všechno valí a fandí se," svěřil se majitel pardubického klubu.

Nadělí si Pardubice titul jako dárek ke stému výročí. Diskuze z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Poznamenal, že sice ještě chystá jeden trejd, ale jinak už při sestavování týmu dbal na to, aby za Dynamo hráli zkušení hokejisté. „Do kabiny jsme dělali hráče, kteří už mají tituly, umí pracovat pod tlakem. Aby se nepodělali, když se třeba v play off dvakrát prohraje," naznačil Dědek, že by tým i v těžkých chvílích neměl panikařit a měl mít sílu.

„Máme zkušené hráče, samozřejmě se nám také musí vyhýbat zranění a je třeba mít taky štěstí. Tohle všechno dokáže ovlivnit výsledky," dodal na závěr Dědek v pořadu Příklep.

Reklama

Související témata: