Hlavní obsah

Brňáci, poslouchejte! provokovali sparťané po zápase Kometu. Doufám, že jsme je naštvali, řekl Buchtele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jasně, pořád jsou to jen tři body. Stejné tři body jako proti Karlovým Varům, Mladé Boleslavi nebo komukoliv jinému. Jenže na hokejistech Sparty bylo po triumfu 5:3 nad Brnem jasně vidět, že zrovna proti Kometě jsou ještě o něco sladší. Vítězný pokřik v kabině si Pražané užili, radostný rykot byl slyšet na desítky metrů. I proto, že schválně nechali dveře kabiny otevřené. Aby si jej "užili" i hosté...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty Praha oslavují gól Jana Buchteleho na 4:3 v utkání s Kometou.

Článek

„Hlasitá byla oslava i z toho důvodu, aby to soupeř trošku slyšel a pocítil. Byla v tom i trochu provokace a doufám, že jsme je tím i naštvali. Výhra proti Brnu je vždycky super. Není nic lepšího, než porazit Kometu," smál se útočník Jan Buchtele, hrdina duelu, jenž v čase 57:52 rozhodl za stavu 3:3 vítězným gólem. Přitom ještě dvě minuty předtím si myslel, že bude spíš smolařem.

Při vedení 3:2 unikl v oslabení, rychle vyjetého gólmana Furcha ale nepřelstil. A z protiútoku pak Kometa srovnala. „Bylo to hodně emotivní. Nevím, co jsem tam předvedl. Žralo mě to," přiznal Buchtele, jenž po gólu Horkého na 3:3 vzteky rozmlátil hokejku o horní tyčku branky. „Pak jsem si ale vzal tu střeleckou," mohl už se usmívat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Flek z Komety Brno a Michal Moravčík ze Sparty Praha v souboji.

„Tahle prohra hodně bolí, protože jsme vůbec nehráli špatně. Věděli jsme, že nám to teď moc nelepí, tak jsme to chtěli ubojovat. Jenže zlomily nás dvě blbé chyby, které rozhodly celý zápas," litoval Luboš Horký nejen Buchteleho zásahu, ale i toho Safinova pouhých 23 vteřin před druhou sirénou, po kterém šli domácí do vedení 3:2.

„V našem současném rozpoložení jsme předvedli výkon na hranici možností. Troufám si říct, že jsme Spartě byli vyrovnaným soupeřem. Jenže dobrá mužstva nedostávají góly v posledních minutách třetin," mrzelo trenéra Komety Patrika Martince.

Pro něj byl zápas na Spartě speciální, vždyť ještě na začátku listopadu v ní působil jako asistent Pavla Patery, než byli odvoláni. „Těšil jsem se sem, takové zápasy jsou radost. Před zápasem jsem klukům říkal, že takové zápasy by měl chtít hrát každý," chválil Martinec více než 12tisícovou návštěvu, kdy se o parádní kulisu staraly oba tábory fanoušků.

„Víme, jaké to jsou se Spartou vždycky vyhecované bitvy na ledě i v hledišti mezi lidmi. Na tyhle zápasy se jde nejlíp nahecovat," řekl Horký.

I přes zlepšený výkon oproti posledním zápasů však jede Kometa domů s prázdnou. Z posledních 11 zápasů jich prohrála devět a v tabulce klesla na 12. místo. Na předposlední Budějovice má náskok dvou bodů, na poslední Kladno šesti. A teď ji navíc čekají zápasy s mužstvy rovněž namočenými do bojů o vyhnutí se baráži - v neděli ve Varech, v úterý s Motorem a v pátek na ledě Rytířů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Řepík ze Sparty Praha během utkání s Kometou.

„Ve Varech musíme za každou cenu vyhrát. Slibuju, že do toho dáme všechno. Od výkonu na Spartě bychom se mohli odrazit. Naše situace a postavení v tabulce není nic hezkého. Kometa i lidi v Brně si spodek tabulky nezaslouží," uvědomuje si Horký, v jaké šlamastyce se mužstvo nachází.

To Sparta je naopak v laufu. 16 triumfů z posledních 18 duelů ji ze suterénu tabulky posunuly už na třetí místo, na němž v pátek vystřídala mistrovský Třinec. „Teď dokážeme zvládat i zápasy, které jsou vyrovnané, nebo jsme v nich horší," míní Buchtele.

„S Brnem jsme nehráli dobře, o to víc si ale výhry ceníme. Pro sebevědomí jsou taková vítězství moc důležitá," přidává se obránce Michal Kempný.

Reklama