Hlavní obsah

Nesnáším svěšené hlavy po zápase, říká po další porážce Sparty obránce Kempný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se sparťané měli někde odrazit k lepším výsledkům, hokejové Vítkovice se přímo nabízely. V této sezoně je už dvakrát na vlastním ledě porazili (5:3 a 3:2 v prodloužení) a proti Ostravanům se jim daří i dlouhodobě. Z posledních deseti vzájemných duelů vyhráli sedm.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zklamaný Michal Kempný ze Sparty na pozápasové tiskové konferenci.

Článek

V Ostravě ale další vítězství nepřidali. Dvakrát dokázali dorovnat náskok domácího týmu, na druhý gól Dominika Lakatoše z přesilovky tři minuty před koncem už ale odpověď nenašli.

Sparta prohrála čtvrté utkání v řadě a trenérská židle Pavla Patery se zase houpe o něco více. „Jsem rád, jak jsme k zápasu ve Vítkovicích přistoupili. Že jsme bojovali do poslední sekundy. I když tři body nemáme," litoval obránce Sparty Michal Kempný.

Spartě se nedaří herně ani výsledkově. V jakém rozpoložení je kabina?

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Michal Kempný před brankářem Sparty Josefem Kořenářem.

Nebudu teď řešit poslední zápas v Ostravě, ale v minulých utkáních tam z naší strany nebylo vůbec nic. Žádná bojovnost, nešli jsme naproti bodům a ty zápasy skončily 0:4. Na rovinu říkám, že týmu s takovými zkušenostmi, by se to nemělo stávat.

Proti Vítkovicím jste neměli k bodu, možná k vítězství daleko. Je to třeba malé povzbuzení?

Můžu mluvit za celý tým, bojujeme, snažíme se z toho dostat. I když to zní blbě, tak tento zápas by mohl být krokem, který jsme potřebovali, abychom se zlepšovali. Samozřejmě, výsledkově to není to, co si představujeme, ale věřím, že další zápas v neděli proti Pardubicím bude konečně vítězný.

Bojujete za sebe i za trenéry, vnímáte tlak a slova generální manažerky, která říkala, že se dají očekávat změny?

Tak je to pochopitelné, Jsme v týmu za něco placení a když výsledky nejsou, nebo se nedostavují, tak změny přijdou. To je prostě hokejový život, tak to funguje všude a Sparta není výjimkou. Snažíme se soustředit sami na sebe, na to, co předvádíme na ledě. Co tam necháme. A to je všechno, co můžeme kontrolovat. Co se bude nebo nebude dít, to můžeme ovlivnit jen na ledě. Chtěli jsme tři body, moc je potřebujeme, bohužel jsme dostali dva góly v oslabení a sami přesilovku na konci nevyužili.

Je porážka po bojovném výkonu o to více frustrující?

Samozřejmě je. Nesnáším prohrávat! Věřím, že i ostatní kluci v našem týmu. Ne věřím, já to vím. Nikdo nemá rád porážky, nesnáším ten pocit po zápase, kdy jsou svěšené hlavy a my odjíždíme s prázdnou. Nechci být zase negativní, pracujeme každý den, řešíme to, bavíme se o tom, makáme v tréninku a přistupujeme k tomu zodpovědně. Věřím, že štěstí a všechno okolo převrátíme na naši stranu.

Před rokem jste tu nebyl, nicméně nezmiňují kluci v šatně podobnou krizi z minulé sezony? Deset zápasů bez bodů, podobné rozpoložení, nakonec finále. Cítíte, že víra v týmu stále je?

Já vůbec neřeším minulý rok. Soustředíme se na tuto sezonu. Víme, kde se nacházíme, víme, na čem musíme pracovat a budeme šlapat zápas od zápasu. Abychom byli úspěšní.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec