Hlavní obsah

Nestrašil popřál zraněnému Jeřábkovi, aby brzy běhal s dětmi. Proti tomu je hokej druhotný, uvědomuje si

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chtěli se solidním výkonem naladit na play off a zároveň pomoct parťákovi Martinu Růžičkovi, aby se udržel v čele kanadského bodování a obhájil tak loňské prvenství. To první se třineckým hokejistům v závěrečném kole základní části extraligy v Brně navzdory prohře 2:3 v prodloužení povedlo, avšak Růžičku, který si připsal v zápase proti Kometě bod za přihrávku Andreji Nestrašilovi na druhý gól, nakonec přeskočil liberecký Tomáš Filippi.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Pardubice, domácího Jeřábka museli odvézt na nosítkáchVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Růžičku jsme chtěli pochopitelně podpořit. Měli jsme to v hlavách. Moc jsme si přáli, aby se stal znovu nejproduktivnějším hokejistou extraligy,“ svěřil se jeho spoluhráč z útočné formace Nestrašil. „Bohužel se to nepovedlo, byť se Martin v několika šancích octl. Stejně je ale neuvěřitelné, jaké množství bodů dokáže sezonu co sezonu nasbírat,“ tvrdil.

Je rád, že po nepodařených duelech s Kladnem a Mladou Boleslaví si Oceláři poté vyspravili náladu v zápasech s Pardubicemi i v neděli v Brně. „S Kometou jsme sice nakonec brali pouze jeden bod, avšak utkání mělo vysoké parametry,“ domníval se. Jeho celek obsadil po základní části nejvyšší soutěže třetí příčku a postoupil tak přímo do čtvrtfinále play off.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. HC Oceláři Třinec 3:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Nadcházející dvoutýdenní pauzu Nestrašil vítá. „Pamatuju si, jaký masakr to byl loni, když jsme cestu za ziskem titulu zahájili už v předkole. Je mnohem lepší si trochu odfrknout. Myslím, že to v předkole bude o postup velký boj,“ očekává.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Třinec 1:2 (46. Nestrašil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Přestože Slezané obhajují extraligové prvenství, mnozí experti i fanoušci tentokrát mnohem víc favorizují vítěze základní části Pardubice či druhou Spartu. „Mají určitě kvalitní kádry a super hráče. Nad tím, co kdo říká nebo co se kde píše, moc neřeším. Play off bude zase otevřené. Bude záležet na zdraví, na tom, kdo na koho narazí, i jak si jednotlivé týmy nastaví hlavy,“ přemítá Nestrašil.

Zároveň si uvědomuje, že hokej není zdaleka to nejdůležitější. Na mysli má vážné zranění třineckého kolegy Jakuba Jeřábka. Klíčový bek Ocelářů utrpěl po střetu s pardubickým Richardem Pánikem otevřenou zlomeninu holenní a lýtkové kosti.

„Byl jsem za ním už dvakrát v nemocnici. A budeme ho navštěvovat dál. Už vypadá líp. Je to naštěstí pozitivní člověk. Moc mu přeju, aby se co nejdřív uzdravil a mohl běhat s dětmi po zahradě. Proti tomu je hokej druhotná věc. Všichni v klubu držíme Kubovi palce. Je to samozřejmě top obránce, ve vyřazovacích bojích nám bude hodně chybět,“ ví dobře Nestrašil.

Věří, že se Třineckým podaří při vyvrcholení sezony Jeřábkovu absenci nahradit. „Ten, kdo nastoupí na jeho místě, snad chytne příležitost za pačesy. A všichni musíme udělat maximum, abychom se v play off ještě o kousek výkonnostně posunuli,“ plánuje Nestrašil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články