Hlavní obsah

Nikdy jsem nechtěl protihráče zranit, brání se Houdek. Söderlund zůstává hospitalizován

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

První zápas proti klubu, který ho vychoval a kde strávil takřka celou kariéru, se Michalu Houdkovi navždy zapíše do paměti. Ovšem rozhodně ne tak, jak by si přál. Důrazný pardubický obránce v předehrávce 45. kola hokejové extraligy nešetrně sestřelil bývalého plzeňského spoluhráče Tima Söderlunda, kterého poslal do nemocnice. „V první radě bych mu chtěl popřát návrat do plného zdraví,“ vzkázal na klubovém webu Dynama.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hororová scéna v Plzni. Švédský útočník Škodovky Tim Söderlund zůstal nehybně ležet na ledě.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Třiadvacetiletý bek přišel do Pardubic ze západu Čech teprve přede dvěma týdny v rámci výměny za Martina Bučka. V rodné Plzni se mohl těšit na příjemné přivítání fanoušků, jenže toho se pochopitelně nedočkal. Ve 45. minutě totiž Houdek předvedl pořádný zkrat, když přijel jako třetí do souboje a ramenem do hlavy trefil subtilní švédskou oporu Škody.

Söderlund byl chvíli dokonce v bezvědomí a nechal za sebou krvavé skvrny. Z nemocnice naštěstí po utkání přišly pozitivní zprávy, že je mimo ohrožení života a stabilizován.

S denním odstupem se pak k hrubému faulu vyjádřil i sám Houdek. „Nikdy jsem nešel do žádného souboje s úmyslem zranit protihráče a mrzí mě následky včerejšího nešťastného zákroku. V hokeji se člověk mnohdy rozhoduje ve zlomku vteřiny a já bohužel zasáhl Tima nešťastně,“ uvedl 23letý obránce.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Škoda Plzeň vs. HC Dynamo Pardubice 1:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

Teď může očekávat pořádný flastr od disciplinárky, která rozhodne pravděpodobně ve středu. „Vím, že tato situace vrhá špatné světlo na včerejší výkon Dynama. Nyní nezbývá než počkat na rozhodnutí disciplinární komise a s pokorou přijmout trest, jaký mi udělí. Po svém návratu udělám vše pro to, abych byl týmu prospěšný a dokázal celým Pardubicím, že pro Dynamo budu dýchat a že jsem dobrý hokejista,“ pokračoval Houdek.

„Ještě jednou se omlouvám všem, kterým jsem způsobil nepříjemnosti, především Timovi a jeho rodině, oběma klubům a jejich fanouškům. Nejdůležitější je zdraví,“ uzavřel 193 centimetrů vysoký bek.

Faul odsoudil i majitel Dynama Petr Dědek. „Zákrok Michala Houdka byl za hranicí tvrdosti a fair play. Očekáváme adekvátní trest. Nejdůležitější je, aby se Tim Söderlund uzdravil a vrátil brzy na led,“ napsal na sociální síti X.

Švédský útočník je mimo ohrožení života a při vědomí, stále ale zůstává v nemocnici, kde ho v úterý navštívili majitelé plzeňského hokejového klubu Martin Straka s Janem Šmuclerem. „Tim se v úterý podrobil dalším vyšetřením a zůstává hospitalizován. Všechny pozdravuje a děkuje všem za podporu,“ uvedla Plzeň v úterý večer.

Reklama