Hlavní obsah

O totálním propadáku litvínovské opory, ale i o hradecké jízdě a chybách vedení Českého hokeje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Základní část hokejové extraligy skončila, už v pátek ale začíná play off. V podcastu webu Sport.cz Za mantinelem redaktoři Jan Škvor a Martin Kézr hodnotí nejpříjemnější překvapení dlouhodobé fáze soutěže, ale i největší zklamání. Z čeho musejí mít těžkou hlavu v Litvínově a kolik ze čtyř sérií předkola skončí překvapením v podobě postupu hůře postaveného týmu v tabulce?

Upoutávka k podcastu Za mantinelem. Video: Sport.cz

 
Článek

Litvínovu navzdory předsezonním ambicím skončila sezona už po základní části a nic na tom nezměnil ani trenér Vladimír Růžička, který v listopadu nahradil odvolaného Vladimíra Országha. Jenže mužstvo nedávalo góly, klíčoví hráči Hübl s Lukešem stárnou a totálním propadákem sezony jsou výkony Richarda Jarůška. Nese však hlavní vinu kouč Růžička, nebo generální ředitel klubu Pavel Hynek, jenž v létě mužstvo skládal?

Příjemným překvapením naopak byla jízda Hradce Králové, která skončila ziskem Prezidentského poháru. V čem tkví kouzlo trenérského tandemu Tomáš Martinec - Ladislav Čihák? Existuje však přeci jen jedna věc, která v případě Mountfieldu trochu mrzí. Mohlo ale vedení Mountfieldu postupovat jinak?

Z individuálního hlediska je kometou základní části sparťan Filip Chlapík, jenž po návratu ze zámoří ovládl kanadské bodování i tabulku střelců extraligy. O to nepochopitelnější je, proč 24letému útočníkovi bývalý kouč nároďáku Pešán s generálním manažerem Nedvědem vlastně ani nedali šanci poprat se o olympiádu v Pekingu...

Reklama

Související témata: