Hlavní obsah

Obránce Jeřábek bude po konci v KHL hrát za Třinec. Nejlepší adresa v Česku, vysvětluje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejista Jakub Jeřábek už má nové angažmá. Po konci ve Spartaku Moskva se dohodl na smlouvě v týmu úřadujícího českého šampiona Třinci. Trojnásobný extraligový medailista se do Česka vrací po šesti letech, které odehrál v KHL a NHL

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Jeřábek během utkání v rámci turnaje České hokejové hry

Článek

„Třinec je momentálně jedna z nejlepších destinací v Česku. Před podpisem jsem mluvil s vedením i hlavním trenérem Zdeňkem Motákem a rozhodování bylo jednoduché, protože obě strany měly zájem se domluvit," popsal 31letý obránce, jenž od prvního dne po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu řešil jediné – jak z Ruska odejít. „Nedokázal jsem si představit, že bych tam pokračoval," přiznal.

V Třinci se reprezentační bek setká s bývalým spoluhráčem z Plzně, se kterým v roce 2013 oslavil v dresu Indiánů titul brankářem Markem Mazancem. „Na něj se těším moc. Je to člověk, který má pořád dobrou náladu. Přes léto se snažíme s rodinami navštěvovat, takže jsme spolu o Třinci mluvili," prozradil Jeřábek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Andrej Nestrašil s mistrovským pohárem

Třinec po odchodu Tomáše Kundrátka (Brno) a Davida Musila (Pardubice) avizoval, že angažování kvalitního obránce pro něj bude v létě prioritou. Příchodem obránce se zkušenostmi z Montrealu, Washingtonu a St. Louis své snažení naplnil. „Kuba Jeřábek je komplexní bek, který má zkušenosti ze dvou mistrovství světa, z olympiády. Vyhrál Stanley Cup z Washingtonem. To jsou obrovské zkušenosti," pochvaloval si posilu do týmu sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Příchod kvalitního beka kvitoval i nový hlavní trenér čtyřnásobného českého šampiona Zdeněk Moták. Poprvé na tréninku se s ním potká za necelé dva týdny. „Zatím se stejně jako většina zkušených hráčů připravuje individuálně. Společně se sejdeme a uvidíme v polovině června na soustředění v Tatrách. Jakuba máme nakoukaného, známe jeho přednosti. Myslím, že přesně zapadne do systému hry, který budeme chtít hrát," řekl Moták.

Část mladších hráčů Třince už polyká první tréninkové dávky, první společnou akcí českého mistra bude od 12. června soustředění v Tatrách. Počátkem srpna se Třinec zahájí finální část letní přípravy.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články