Hlavní obsah

O Králově těžké misi a trenérské nejistotě jinde i nové éře reprezentace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejovou extraligu zastavila první reprezentační přestávka, přesto se v nejvyšší soutěži stále něco děje. Trápící se Mladou Boleslav převzal Richard Král, Jaroslav Modrý se definitivně stal trenérem Komety a kouče i přes několik změn stále hledají ve Vítkovicích. A redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Matěj Vybíral v podcastu Za mantinelem rozebírají i dění v národním týmu před turnajem Karjala a tipují, jak si reprezentace proti silným soupeřům povede.

Za mantinelem: O Králově těžké misi a trenérské nejistotě jinde i nové éře reprezentaceVideo: Sport.cz

 
Článek

Jiří Kalous, asistent reprezentačního trenéra, byl už před přestávkou odvolán z Mladé Boleslavi. „A přišlo mi, že se mu trochu ulevilo. Už musel být bezradný, nevěděl kudy kozy hnát,“ říkal šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr. Na jeho místo tak přichází z pardubického béčka Richard Král. „V Boleslavi něco odehrál, je na něj s vděčností vzpomínáno a je poměrně úspěšný v roli trenéra,“ pokračoval novinář.

Otázkou však je, jestli 53letý bývalý útočník dokáže poslední tým tabulky zvednout. „Boleslav se topí a loví záchranný kruh. Richard Král je kvalitní kouč, ale na ledě hrají hráči. Bruslaři se snažili udělat změny v kádru, ale zatím jim teda nevyšly. Pustily Söderlunda, místo něj přišel jiný Švéd Rohdin, kterému se zatím moc nedaří,“ tvrdil Vybíral.

Kometa dlouhých 46 dnů po rezignaci Patrika Martince potvrdila, že jejím hlavním trenérem bude Jaroslav Modrý. A tak se z dočasného řešení stalo trvalé. „Je to sdělení, že jsme otevřeli okno do otevřeného okna. Bylo by to šílenství, kdyby Modrého nakonec propustili,“ podotkl Kézr. „Důvěru si vybojoval. Ale pořád ho nečeká nic lehkého,“ doplnil ho mladší z redaktorů.

Spokojeni stále nejsou ve Vítkovicích. Tam nejprve odvolali asistenta Radka Philippa, poté sám skončil hlavní kouč Miloš Holaň. Střídačku aktuálně vede Pavel Trnka s asistenty Jiřím Veberem a Romanem Šimíčkem, který je zároveň sportovním ředitelem. A čerstvě potvrdil, že Ridera stále hledá nového trenéra.

„Přitom přesunutí Trnky z juniorky vypadalo jako finální rozhodnutí,“ připustil Vybíral. „Ale nic se nezměnilo a Vítkovice jsou předposlední,“ poznamenal jeho kolega. „Jenže s takovou marodkou můžeš udělat impuls v podobě nového trenéra, ale sedm zraněných hráčů ti to nenahradí,“ uvědomoval si Vybíral.

První zahraniční štace mu sedí, Petr Kodýtek vede pořadí střelců finské ligy. V Tampere teď bude hrát i s reprezentací.Video: Sport.cz

Oba redaktoři v podcastu Za mantinelem rozebrali také soupeře českého týmu na turnaji Karjala, zaměřili se na úvodní tréninky pod vedením Radima Rulíka a nového realizačního týmu a také odhadovali, jak si reprezentace ve Švédsku a Finsku povede.

„Tipuju čtyři body. Myslím ale, že si to pod novým trenérem chvilku bude sedat a výkony půjdou v průběhu sezony nahoru,“ mínil Vybíral. „Já budu optimističtější. Věřím, že zafunguje to, co se Radim Rulík snaží do týmu napumpovat. Tipuju šest bodů,“ prohlásil Kézr.

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama