Hlavní obsah

Obrovské zmatky na Spartě! Zeptejte se pana Šindlera, zuřil Gulaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už když bezprostředně po porážce 1:5 ve druhém semifinále na ledě Sparty sděloval své poznatky z duelu v rozhovoru pro ČT, bylo na útočníkovi hokejistů Českých Budějovic Milanu Gulašovi jasně patrné, jak je; slušně řečeno; naštvaný na rozhodčí, jejichž výkon ve třetí třetině se mu vůbec nepozdával. Když pak kapitán Motoru procházel kolem píšících novinářů, jejich žádost o interview odmítl. „Ne!“ zahlásil rázně a zmizel do kabiny.

Foto: David Taneček, ČTK

Milan Gulaš z Českých Budějovic v diskuzi s rozhodčím.

Článek

Byl to právě šestatřicetiletý českobudějovický odchovanec, kdo svým gólem na 1:2 v úvodní minutě třetí třetiny vykřesal naději pro Motor na obrat.

Jenže ta za necelé čtyři minuty po gólu Moravčíka opět pohasla, a když pak Tomášek za dalších 50 vteřin zvýšil už na 4:1 pro Spartu, po jihočeském plamínku nebylo ani památky.

„Nezlobte se, já to hodnotit nebudu. Sparta má druhý bod, nás teď čekají dva zápasy doma. Věřím, že to otočíme. Za mančaft můžu říct, že jsme spokojení. Že jsme v zápase měli tolik vyloučených, na to se musíte zeptat asi pana (Vladimíra) Šindlera," začal své hodnocení Gulaš a zmiňoval šéfa komise rozhodčích, přestože dobře věděl, že v den zápasu je jeho aktérům zapovězeno vyjadřovat se o mužích v pruhovaném.

Narážel na to, že od 48. minuty a stavu 4:1 pro domácí vyfasoval Motor hned sedm menších trestů oproti dvěma pro Pražany. Přitom do té doby pykal za hosty jen Vráblík - ve 32. minutě za hrubost.

Je pravda, že situace ze 48. minuty vyvolala v pražské O2 areně obrovské zmatky. Českobudějovický Šenkeřík podrazil střílejícího sparťana Němečka, jenž pak ze setrvačnosti povalil gólmana Strmeně. To se však nelíbilo „zlému muži" Motoru Štichovi, který po Němečkovi okamžitě vystartoval a začal ho masírovat. Šticha si pak vzal do parády zadák Pražanů Jurčina, bitce ale zabránil čárový sudí.

Resumé v podobě trestů? Šenkeřík 2 minuty za podražení, Štich 2+2 minuty za hrubost a Jurčina 2 minuty za hrubost. „Hrajeme 5 na 3," hlásil jeden z hlavních arbitrů René Hradil oběma kapitánům Michalu Řepíkovi a Gulašovi.

Trenér Motoru Jaroslav Modrý vzteky prásknul dveřmi střídačky. Nepozdávalo se mu, že jeho svěřenci obdrželi o dva dvouminutové tresty navíc. Nakonec však na dvojnásobnou přesilovku Sparty nedošlo. Vykráceny totiž nebyly tresty pro Jurčinu a jeden Štichův, nýbrž Jurčinův a Šenkeříkův. Byť se to jeví jako nelogické, pravidla to umožňují.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Vondrka z Českých Budějovic

De facto tak hru ovlivnil jen trest 2+2 pro Šticha, a tak Sparta měla k dispozici čtyřminutovou klasickou přesilovku. Jenže o osm vteřin později obdržel Piskáček za zásah do oblasti hlavy a krku Tomáška (holí drženou v obou rukách ho však zasáhl do ramene) dvě minuty a Budějovice šly do tří.

A Sparta hru ve dvojnásobné početní převaze zužitkovala už po čtyřech vteřinách zásahem Chlapíka na 5:1. I po něm však zůstal Motor ve třech, protože tím skončil jen první ze dvou trestů pro Šticha (ten Piskáčkův dál pokračoval), takže následovalo další dlouhé oslabení hostů 3 na 5.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Závar před brankou Dominika Hrachoviny

To už Jihočeši přečkali, stejně jako další následné hry ve čtyřech proti pěti po faulech Beránka, Pouzara a Valského. Na druhém bodu pro Spartu v sérii už to však pochopitelně nemohlo nic změnit.

„Věřím tomu, že oba zápasy doma urveme. V pondělí jsme byli lepší a to, že jsme měli vzadu tolik vyloučených, to se nedá nic dělat. Věřím, že sérii otočíme, protože máme víc sil," míní Gulaš.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články