Hlavní obsah

Třinec - Ml. Boleslav 3:0Oceláři přerušili sérii nezdarů, doma nedostali ani gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Chmielewski 1 : 0
57. Hudáček 2 : 0
59. Roman 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince vyhráli v nedělním utkání 26. kola Tipsport extraligy doma nad Mladou Boleslaví 3:0. Vítězný gól vstřelil v prostřední dvacetiminutovce Chmielewski. Oceláři přerušili sérii tří zápasů bez výhry, nad Bruslaři vyhráli jedenáctý duel v řadě. Hosté podruhé za sebou nedali gól.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Samuel Buček, Aron Chmielewski a Vladimír Svačina se radují z gólu Třince.

Článek

Mladá Boleslav nastoupila bez svého nejlepšího střelce i nejproduktivnějšího hráče Pavla Kousala (9+11), ale měla v úvodní třetině nejblíž ke změně skóre. Puk se po střele obránce Luntiemiho od modré čáry a lehkém přistrčení Bičevskise odrazil od zadního hrazení před branku a od brusle domácího Jeřábka orazítkoval tyč. I Třinec měl šance. V největší si s gólovou dorážkou Kurovského poradil Novotný.

Úvodní gól padl pár sekund po vypršení třinecké přesilové hry. Svačina vyslal zpoza pravého kruhu střílenou přihrávku před branku a Chmielewski usměrnil puk do sítě. Vzápětí mohl zvýšit Růžička, jeho individuální akci ale zastavil Novotný. Hosté ve druhé polovině prostřední třetiny přidali a několikrát Oceláře zatlačili, ale bez gólového efektu - Kotala, Lunter ani zblízka Pýcha nepřekonali Mazance.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Samuel Buček z Třince a Martin Pláněk z Mladé Boleslavi.

Třinec získal v předchozích pěti zápasech jen dva body, přičemž třikrát prohrál gólem z předposlední minuty. I minule vstupoval v Olomouci do třetí třetiny s vedením 1:0, ale podlehl 2:4. Těsný náskok nehodlal jen bránit, vsadil na aktivní pojetí a už v úvodním střídání jej dělily centimetry od druhého gólu, když teč Daňa zacinkala na tyč. Stejný hráč z přečíslení dva na jednoho přestřelil a své šance neproměnili Hrehorčák, Hrňa, Kurovský ani Voženílek.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva David Šťastný z Mladé Boleslavi a Karlis Čukste z Třince.

Na druhé straně mohl individuální akcí vyrovnat Fořt a Najman, ale Třinec měl navrch a byl odměněn. Vedení zvýšil Hudáček, když se od jeho brusle odrazil puk do branky. Rozhodčí ještě ověřili u videa, zda gólu nedosáhl úmyslným kopnutím, ale platil. Hosté se ve zbytku zápasu odhodlali k power play a Najman mohl zdramatizoval zápas, ale Mazance nepřelstil a Roman zpečetil do prázdné branky výhru domácích.

26. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 28. Chmielewski (Svačina, L. Hudáček), 57. L. Hudáček (Buček, Chmielewski), 59. Miloš Roman (M. Růžička, D. Voženílek). Rozhodčí: Kubičík, Šír - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 3442.
Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Čukste, Zahradníček, Jaroměřský - M. Růžička, D. Voženílek, Daňo - Kurovský, L. Hudáček, Buček - Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski - Hrňa, Haas, Svačina - Lyszczarczyk. Trenér: Moták.
Mladá Boleslav: F. Novotný - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Bernad, R. Jeřábek, Štich - Aberg, O. Najman, Lantoši - J. Stránský, Fořt, Lunter - M. Beránek, Závora, Kantner - Štastný, Bičevskis, Kotala. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata: