Hlavní obsah

Odchod Rulíka do Pardubic spustil trenérská škatulata. Koho si vybrala Boleslav?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouhý den trvalo vedení hokejové Mladé Boleslavi aby, oznámilo náhradu za Radima Rulíka, který se domluvil na rozvázání kontraktu a zamířil do Pardubic. Novým hlavním koučem Bruslařského klubu se stal Ladislav Čihák, jenž v této sezoně vedl spolu s Tomášem Martincem Hradec Králové.

Foto: David Taneček, ČTK

Novým trenérem hokejistů extraligové Mladé Boleslavi se stal Ladislav Čihák (na archivním snímku z 19. července 2021, kdy ještě vedl Hradec Králové). Ve funkci nahradí Radima Rulíka, který odešel do Pardubic

Článek

Stejně jako Rulík v Boleslavi, i 40letý Čihák měl v Hradci Králové platný kontrakt ještě pro příští sezonu. A Mountfield se nakonec kouče, který ho spolu s Tomášem Martincem letos dovedl k Prezidentskému poháru pro vítěze základní části extraligy, rozhodl uvolnit.

Byť z toho logicky velkou radost neměl. „Mrzí mě, že tady ještě rok nezůstane a nebude pokračovat v rozdělané práci," přiznal nedávno na oficiálních stránkách královehradeckého klubu jeho generální manažer Aleš Kmoníček.

A na dotaz jednoho z fanoušků, jestli nebylo moudré Čiháka pouštět, odvětil. „Nevím, jestli moudré, ale za mě určitě správné. Za prvé tady nechci mít trenéra, který chce jít za lepší nabídkou z extraligy, a za druhé každá smlouva se dá ukončit, takže podepsaná smlouva není záruka, že tady trenér musí zůstat po celou dobu platnosti této smlouvy," doplnil Kmoníček.

„Každopádně sportovně to chápu, navíc je potřeba říct, že Láďa mě informoval o všech nabídkách, které v průběhu roku obdržel. Souhlasím s Vámi však v tom, že tady zůstala "nedodělaná" práce. Tu ale musíme "dodělat" již v jiném trenérském složení," dodal Kmoníček s tím, že Hradec nyní musí hledat asistenta k Martincovi.

Asistenta k Čihákovi pak shání i Boleslav, která pod Rulíkem došla v aktuální sezoně až do semifinále extraligového play off. Před ročním působením v Hradci Králové strávil Čihák sedm sezon v Plzni, nejprve jako asistent, později jako hlavní trenér. Třikrát s ní získal bronz.

Reklama

Související témata: