Hlavní obsah

Odpich na vysoké peci i oběd v kantýně. Hokejoví mistři slavili ve Werku. Tohle neomrzí, culil se Hrňa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkově počtvrté a potřetí v řadě si hokejisté Třince po sezoně užili se svými fanoušky mistrovské oslavy. Ve čtvrtek autobusem projeli město, zavítali do místní nemocnice v Podlesí, stěžejním bodem dne byla ale návštěva Třineckých železáren, největšího partnera nejvýchodnějšího hokejového extraligového klubu.

Hokejisté Třince slaví hattrick mistrovskou jízdou. Pohár ukázali i u pecí v ocelárnáchVideo: Jiří Tomaškovič, Sport.cz

 
Článek

Přímo v železárnách na staronové šampiony čekaly desítky zaměstnanců, další zájemci přišli odpoledne na autogramiádu do obchodního centra. S hráči i s trenéry Václavem Varaďou, Markem Zadinou a Alešem Krátoškou se fotili, objímali a gratulovali. „Jsou na nás hrdí a stejně tak jsme hrdí my na ně za to, že nám fandí a podporují nás celou sezonu," uvedl útočník Erik Hrňa.

Novopečení mistři i kompletní trenérský štáb v areálu Werku poobědvali společně se zaměstnanci, rozdali stovky podpisů, navštívili válcovnu drátu i vysokou pec, kde někteří poprvé na vlastní oči viděli odpich a oblékli si ochranný oděv vysokopecaře. Nebezpečně blízko roztavenému surovému železa se dostal i Masarykův pohár pro vítěze play off.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Andrej Nestrašil s Masarykovým pohárem u vysoké pece v Třineckých železárnách.

„Nic podobného jsem v životě neviděl. Je to hodně tvrdá práce," hlesl slovenský útočník Marko Daňo, který oslavy titulu v Třinci zažil premiérově. „Jsme rádi, že jsme lidem v železárnách ten den trochu mohli zpříjemnit, protože je vidět, že celé město má z toho titulu radost. Těšíme se, že tu můžeme být," vykládal Daňo.

To Hrňa zažívá v Třinci už čtvrté oslavy titulu (2011, 2019, 2021 a 2022). Vrcholem těch letošních bude sobotní Hutnický den. „Už jsme unavení, ale zároveň si to užíváme, protože tohle nikdy neomrzí. V sobotu máme dokonce zpívat na pódiu, tak snad se stihneme naučit text," smál se nejdéle sloužící Ocelář. „Ještě tu sobotu dáme a pak už to bude opravdu vypínák. Rozprchneme se po dovolených a konečně vypneme," pousmál se specialista na přesilovkové góly.

Třinec v minulých letech projížděl město v otevřeném autobusu, který už ale dosloužil. „Je to škoda, to bylo vždy skvělé," usmíval se Hrňa. „Letos jsme měli jet patrovým doubledeckerem, ale to nevyšlo. Nevadí, když je potřeba, tak zastavíme a s lidmi se o radost podělíme," vykládal Hrňa.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články