Hlavní obsah

Olomouc a Krejčí? V týmu bychom ho samozřejmě chtěli. Uvidíme, říká olomoucký kouč Tomajko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S trojící posil, gólmanem Jakubem Sedláčkem, který naposledy hájil barvy Banské Bystrice, obráncem Jakubem Sirotou, jenž se po osmi letech vrátil ze zámoří, kde působil v nižších soutěžích a polským útočníkem Aronem Chmielewským z Třince, vyjeli dnes poprvé v rámci přípravy na led hokejisté Olomouce. Další dva útočníky mají Kohouti ještě v hledáčku. A také doufají, že v průběhu sezony je posílí hvězdný David Krejčí.

Foto: https://www.hc-olomouc.cz/

Hokejisté Olomouce zahájili přípravu na ledě.

Článek

„To tady není téma. Zda jsme s ním v kontaktu? K tomu vám nic neřeknu," odmítl dotaz na hokejistu, který dres Kohoutů oblékal v předminulé sezóně, aby ukázal rodině rodnou zemi," generální manažer olomouckého klubu Erik Fürst.

O moc sdílnější k borci, jenž se loni vrátil do Bostonu, kde celkem odehrál 16 sezón, nebyl ani kouč Hanáků Jan Tomajko. „Byl tam opět vynikající, hrál tam ve stejné fazóně jako v předchozím extraligovém ročníku u nás. Klobouk dolů. A zda by nás znovu mohl posílit? Těžko říct, je to spíše otázka na něj. Samozřejmě, my bychom ho v týmu měli rádi. Bylo by to pěkné. Uvidíme," prohlásil bez dalších podrobností Tomajko.

Legendárního Krejču by mezi sebou přivítali i olomoučtí hráči. „Je to vynikající hokejista. Tady to jednoznačně prokázal. Baví všechny. Bylo by skvělé, potkat se s ním v jednom týmu. Nejsem však manažer, ale hráč. Nic o tom nevím," řekl Právu Chmielewski. „Bylo by fantastické, kdyby tady zase hrál. Já se s ním o tom nebavil. Někteří kluci, když tu byl naposledy ano, ale z toho, co jsem slyšel, myslím, že to nedopadne," podotkl zase Sedláček.

Podle zdroje, který má k olomouckému klubu blízko, naděje naopak existuje. „Pokud bude v extralize, tak jedině tady. Vidím to tak, že od ledna v Olomouci naskočí," tvrdí.

Sám Krejčí ještě před pár dny o své budoucnosti jasno neměl. Poté, co Boston překonal v minulé sezoně rekord v počtu bodů v základní části NHL a pak vypadl hned v prvním kole play-off, dokonce přemýšlel o konci kariéry.

„Nejde se rozhodnout tak rychle. Hokej je můj život, hraju ho od tří let, takže nechci udělat náhlé rozhodnutí. Když to potrvá další týden, měsíc, pár měsíců, nikam nespěchám, Všechno to mám v hlavě namíchané, ale samozřejmě mě láká mistrovství světa v Praze. Zase na druhou stranu tam převažují další věci jako zranění a zdraví. Pořád se to pohybuje nahoru dolů, takže uvidíme, jak to dopadne," řekl před časem serveru iRozhlas.

Láká ho mistrovství světa v Praze a Ostravě, ve hře je i případný návrat do NHL, a pokud se udělá play-off, tak tím pádem Praha padá. „Na rozhodnutí nespěchám a na devadesát devět procent nezačnu sezonu nikde. Jestli mě to potrvá rozhodnout do Vánoc, tak to potrvá do Vánoc. Určitě se budu snažit udržet v kondici, abych případně mohl rychle naskočit. Směrem k mistrovství světa je určitě lepší volba extraliga nebo nějaká evropská liga, v NHL bych nepodepsal nikde jinde než v Bostonu a myslím si, že Boston bude v příští sezoně znovu v play-off," řekl ještě iRozhlasu Krejčí.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.